Стотици работници от "Емко" скандираха "оставка" под прозорците на Борисов

07 Октомври 2017 | 07:46
0 коментара
Политика

Стотици работници от "Емко" скандираха "оставка" вчера под прозорците на Министерския съвет.

Освен "оставка" протестиращите скандираха и "мафия", както и "много сме, силни сме", а част от лозунгите им гласяха – "спрете войната срещу нас”, както и „държавата ни ограбва хляба”.

Финансовият директор на „Емко“ Димитрина Маркова изтъкна, че за първи път вижда до себе си над 1300 души, които няма как да грешат, че този път истината и справедливостта е на тяхна страна. Вие убедени ли сте, че срещу нас се извършва една жестока несправедливост, запита тя протестиращите. Тя изтъкна, че лицензът на „Емко”, който, по нейни думи, бил незаконно отнет, трябвало да бъде върнат рано или късно. „Ние работим денонощно, ежеминутно, събота и неделя.

Вчера той, министърът на икономиката, обяви пред цялото общество - върнахме им лиценза. Да, но ни откраднахте продукцията и договорите, г-н министър. Вие, г-н министър, и вие, г-н Бойко Борисов, се държите с нас като мащеха, която взима от сирачето и дава на другото дете. Ние всички сме българи и всички работим за икономиката на тази страна”, категорична бе още Маркова.

От своя страна Славчо Димиев, директор на обособеното производство в Трявна обясни, че служителите не са там, за да викат срещу правителството, а защото войната срещу тях продължава.

„Написах писмо на Бойко Борисов като гражданина Димиев. „Да, аз съм дребно джудженце в сравнение с великия министър-председател, само че аз съм гражданин. Аз не се страхувам от Бойко Борисов. Борисов, не се страхувам от теб. Или ние, или Вие”, обърна се към премиера Славчо Димиев. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP