Стотици пяха и се веселиха на второто издание на фестивала „С хляб, вино и песен“ в Симитли

07 Септември 2022 | 11:31
0 коментара
Култура
Стотици пяха и се веселиха на второто издание на фестивала  С хляб, вино и песен  в Симитли

Дълго време ще се говори за второто издание на фестивала на Мъжките певчески групи „С хляб, вино и песен“, което през вчерашния ден събра стотици любители на фолклора на площада в Симитли.

 

На моменти голямата сцена на площад „Септември“ се оказваше тесна за таланта и невероятните изпълнения на над 20-те певчески групи, които взеха участие във фестивала.

 

Участие в надпяването взеха групи от различни краища на България, коя от коя по атрактивна и интересна със своята специфичност, желание и умения.

 

Три часа музикални изпълнения, представени с много настроение, усмивки и радост не спираха да се редуват на голямата сцена в града, а пред нея се извиваха дълги хора.

 

Домакини на събитието бяха Община Симитли, ФТА „Веселие“ - с ръководители Любомир и Калина Марянски и НЧ „Св. Климент Охридски – 1922“ – Симитли. В ролята на водещ бе познатият на всички Рангел Вангелов.

 

За усмивките, приятелския дух и настроението, които донесоха, певците получиха специални плакети и грамоти, връчени лично от кмета на община Симитли – Апостол Апостолов, който заяви, че фестивалът ще бъде продължен и очаква всички групи отново за третото издание на Фестивала на мъжките певчески групи „С хляб, вино и песен“ - 2023 година.

 

След награждаването, започна и специален празничен концерт, в който участие взеха МФГ „Веселие“, Малин Домозетски и Снежина Андреева.

 

Кулминацията на вечерта настъпи със специалния подаръка от ръководството на община Симитли за младежта – поп фолк певицата Данна, която зарадва публиката със своите изпълнения.

Добавете Вашия коментар

TOP