Стотици петричани се събраха на бдение в памет на Самуил Кацарски! Искат оставката на началника на Полицията

30 Май 2021 | 22:59
1 коментара
Общество

Стотици петричани се събраха на бдение в памет на Самуил Кацарски, десетки запалиха свещички и положиха цвете.

В социалната мрежа "ври и кипи", организира се протест срещу затварянето на очите, срещу премълчаването, срещу агресията и наркоманията, срещу търпимостта! Искат оставката на началника полицията в Петрич.

В понеделник, 31.05., отново на мястото, където Самуил беше зверски пребит, се организира бдение в 20.00 часа. Да покажем, че не сме безразлични и като общество можем да реагираме!

Както съобщихме по рано днес Петрич скърби! Почина пребитият бизнесмен Самуил Кацаров.

Малко след като мълвата за смъртта му се разнесе из южния град, десетки жители на Петрич излязоха с призив за протест тази вечер на лобното място на Самуил.

"Това беше Самуил !Работа,усмивка,красота, ентусиазъм !И беше убит!Убит от наркоманите,от нашето мълчание и търпимост към това , което се случва в нашия град!Призовавам всички вас да се съберем и да застанем там където е извършена тази мерзост !Нека спрем да мълчим!Докога ние , като общество ще позволяваме да биват убивани деца, съпрузи , бащи днес от 20.00ч.

Нека да запалим по една свещ!Там!", написаха те.

Припомняме, че 44-годишният собственик на оранжерия и на най-големия цветарски магазин „Орхидея“ в града Самуил Кацаров бе нападнат от двама пияни мъже, на 27 и 24 години, които започнали да го налагат с шутове по тялото и главата.

Вследствие на побоя мъжът получи черепно-мозъчна травма и бе транспортиран в болнично заведение в София с опасност за живота.

От полицията съобщиха, че в хода на предприетото разследване са установени двамата нападатели – Павел Тасков и Кристиян Кожовски, които са задържани. По случая е образувано досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда.

С постановление на прокуратурата престоят им в ареста е удължен и се очаква да бъде внесено искане в Районен съд – Петрич за определяне на мярка за неотклонение.

Добавени коментари

Граждани публикува:
31 Май 2021 | 07:12
В Разлог видяхте циганите как бият в заведение в Петрич наркоманите раздават правосъдие егати полицията само бай Тошовата милиция ще ни оправи

Добавете Вашия коментар

TOP