Стотици любители на мелнишкото вино опитаха от елексира на боговете

10 Февруари 2020 | 12:45
0 коментара
Култура

Ддвата дни на фестивала на мелнишкото вино „Златен грозд“ в най-малкия български град се събраха стотици почитатели на напитката на боговете. 

Самодейни състави от Югозапада вдигаха градуса на настроението със своите изпълнения. Специален гост беше народният певец Карамфил Божиков. Гостите веселиха и танцьори от Република Северна Македония.

В събота бяха отличени най-добрите производители на вина „Широка мелнишка лоза“ и „Букет“. В неделя кметът на община Сандански Атанас Стоянов награди отличения от публиката най-добър винопроизводител. Това е Валентин Филчев, който през последните няколко години е печелил призове в двете категории – „Широка мелнишка лоза“ и „Букет“. Той се зарече да продължава да се състезава и в следващите издания на фестивала „Златен грозд“. За награда получи специален 90-литров съд за вино, изработен от неръждаема стомана.

 „Доволни сме от това издание на „Златен грозд“. Хотелите и ресторантите са пълни, хората се забавляваха и това е най-важното“, заявиха организаторите. Те вече мислят за следващия фестивал, който отново ще събере на едно място ценители на мелнишкото вино и производители на прекрасния елексир.

„Ще надградждаме“, категоричен е кметът на община Сандански Атанас Стоянов. През целия неделен ден в Мелник прииждаха гости от близо и далеч.

Добавете Вашия коментар

TOP