Стоянов: Областната управа умишлено пречи за развитието на Благоевград

24 Април 2023 | 13:10
4 коментара
Общество
Благоевград
Стоянов: Областната управа умишлено пречи за развитието на Благоевград

Благоевградският кмет коментира решението на Административен съд относно делото за поемане на 17,3 милиона лева за парк "Бачиново" и аквапарка. Хвръли за пореден път упреци към Областната управа и политическите вмешателства на определени кръгове, готвещи се за предстоящите местни избори.

Делото за тегленето на многомилионния заем е прекратено от административния съдия Георги Иванов. Според него процесът е недопустим. Отменено е определението от от месец март за водене на делото. Позовава се на съдебна практика, че искането на дългосрочен общински дълг няма характер на административен акт.

"Отдавна казвам, че умишлено се пречи за развитието на Благоевград. Не може областен управител да диктува условия. Така стана и с обжалването на решението, прието от ОбС за такса смет. По второто дело предстои произнасяне. Ако съдът реши да отмени налогът от 2,9 промила и остави първото решение за 2,1 промила, Общината ще върне парите на данъкоплатците. Те обаче трябва да подават заявления", посочи на пресконференция Илко Стоянов.

Припомняме, че делото за дългосрочния дълг, бе атакувано от губернатора и петима благоевградчани Адриана Топурска, Александрина Пандурска , Георги Бузов, Радостин Юруков и Ивайло Акшаров в качеството им на граждани. Методи Байкушев, който също беше сред жалбоподателите, но отпадна заради неплатена в срок държавна такса от 10 лева и се яви на делото като адвокат. Решението може да се обжалва пред ВАС.

 

Градоначалникът днес обясни, че ще има наказани и за събраната подписка за местен референдум срещ тегленето на над 17 милиона лева.

Добавени коментари

Фен публикува:
24 Април 2023 | 23:21
Всичко отново е ясно и гражданите на Благоевград казаха не на заем от милиони които ще връщаме всички
До гражданин публикува:
24 Април 2023 | 21:41
Ти не живееш в реалността. Този примат няма никакъв шанс.
лелеле стана за смех публикува:
24 Април 2023 | 17:50
на тоя всички му пречат областния шушков сега и ревански след два дни запой със шушков по белица и гърмен поли му пречи камбитов всички нема такъв човек илко пресконференцията басейна бил снезаконен е защо илко позволи да има състезание абе немам думи бе нема такъв смех.
Гражданин публикува:
24 Април 2023 | 13:36
Браво на кмета Илко Стоянов! Ще го изберем пак за кмет, въпреки всички интриги, внушения лъжливи и платени драскачи!

Добавете Вашия коментар

TOP