Стоянов: Г-н Байкушев, пазете се от хора с нечисти мисли. Горд съм, че бях кмет на хората!

13 Ноември 2023 | 15:42
21 коментара
Общество
Благоевград
Стоянов: Г-н Байкушев, пазете се от хора с нечисти мисли. Горд съм, че бях кмет на хората!
ИЛКО СТОЯНОВ СВИКА ЖУРНАЛИСТИТЕ НА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ, НА КОЯТО НАПРАВИ АНАЛИЗ НА СЛЕДИЗБОРНАТА ОБСТАНОВКА

Г-н Байкушев, пазете се от хора с нечисти мисли. Не се страхувайте от тях. Не се подвеждайте! Концентрирайте се върху работата си!

Този призив отправи бившия кмет на Благоевград – Илко Стоянов, към новоизбрания си колега – Методи Байкушев

Илко Стоянов свика журналистите на пресконференция, на която направи анализ на следизборната обстановка. Той обяви, че ще подаде жалба в Административния съд, с която иска проверка на всички изборни протоколи и видеозаписи по време на балотажа.Според Стоянов малката разлика в гласовете в негова подкрепа и тази за Байкушев идва заради разлики от по 5-6 гласа във всяка секция. Стоянов ще иска и проверка на машинния вот, в който се съмнява. Той сподели, че на всички гласове от машините са в полза на опонента му, а за него – всички гласове са от хартиения вот.

Изборите бяха срещу мен!

Той апелира Байкушев да не се поддава на кръговете, които ще го обсадят и също така – да не ликвидира общинските предприятия.

Стоянов заяви, че иска проверка на машинния вот, за да се уточни „ролята на машините във вота“. Длъжни сме да гарантираме демокрацията, каза Стоянов.

Той подходи с изключително уважение към Байкушев, заявявайки, че няма да си присвои направеното в общината през последните две години, както и че е „за“ приемствеността на проектите и на служителите в администрацията.

Стана ясно, че през последните 5 дни Байкушев е провел разговори с хора от екипа „Стоянов“ именно с цел да ги задържи на постовете им. Отказ е получил от целия политически кабинет от заместници на Стоянов и секретаря на Общината. Също така Стоянов коментира масовите оставки от служители на създадения от него Общински инспекторат:

Тези хора бяха обидени още в първите часове след балотажа, нормално е да напуснат по собствено желание. Вероятно се страхуват от чистки, но апелирам предприятията да не бъдат ликвидирани.

Стоянов критикува Байкушев и за още едно негово изказване от нощта на балотажа, че в Общината няма пари.


Пари има, трябва воля! До Нова година му престоят 5 лентички: на спортния салон на НХГ, на новото игрище в Рилци, на покровнишкия мост, на анаеробната инсталация, на Народното читалище.

Стоянов напомни, че на 16 ноември изтича срока за внасяне на проекта за хайтехпарка в парк „Македония“ за финансиране по програма. Ако не бъде внесен, то ще бъдат изгубени парите, а според Стоянов има и интереси, които стоят зад нереализирането на подобен проект. Според Стоянов възможността той да не стане реалност е голяма, защото в предизборната си кампания Байкушев обяви, че е против това.

Относно заявката на Байкушев за ревизия на Общината, Стоянов каза: Това не е магазин. Всяка година ревизия се прави от Сметната палата. Оставям Общината в нормално състояние. Нека е ясно за Байкушев, че кампанията свърши, няма време за оправдания, има срокове за проекти!

И допълни:


Аз оставам на разположение за него. Винаги ще съдействам. Уважавам го! Ще помагам на новия кмет като казвам истината за интересите на кръговете. Нямам намерение да мълча!

Относно изминалия балотаж, Стоянов заяви:

Наказателен вот имаше не от избирателите, а от кръгове с големи икономически интереси. Дори мисля, че Байкушев не знае кой точно го е подкрепил от хора, които реално бяха срещу мен.
Стоянов оцени като грешка в управлението си, че „Исках да правя град, а не да оправя себе си!“. Водех се от принципа: Когато не знаеш как да постъпиш, постъпи достойно!
Той коментира и настоящия Общински съвет – фрагментиран и с много „интереси“. „Това ще е предизвикателство за новия кмет“, каза Стоянов.

На въпрос какво следва за Стоянов оттук нататък, той каза:

Искам да си почина, за малко ще съм безработен, засега няма да се занимавам с политика. Стоянов бе подкрепен от ПП ГЕРБ, дали е говорил с лидера на партията след изборите обаче:
Няма нужда от разговори! Местният ГЕРБ подкрепи ПП. Ако имаше гласове за мен от ГЕРБ, подкрепата щеше да е по-голяма. Те имаха амбиции. Аз единствено се молех общината да бъде освободена от злобата. Нападките от опоненти, както и във Фейсбук, замъгли мъдростта на хората. Аз работех от ден първи за общината!


Утре, в 10 ч., ще се проведе церемонията за встъпване в длъжност на новия кмет. Стоянов заяви, че няма да присъства, защото не е поканен. Временният кмет на Общината – Анита Коцелова също няма да присъства и първият документ на бюрото на кмета ще е нейната оставка. Причината – нападки срещу дамата, за това, че е родом от Петрич, а не от Благоевград, направени в нощта на балотажа от Байкушев.

Важна е клетвата му, а не кой ще му връчи ключа на града. Това е просто формалност! А за разговорите, които е провел с екипа ми, това е висока оценка.

В завършек Стоянов каза, че е горд с „това, че бях кмет на хората“! / Източник: Инфомрежа

Добавени коментари

Благоевградчанин публикува:
14 Ноември 2023 | 11:41
Не е била поканена тази измислена, изнудваческа смешна медийка/сайтче/ на малоумник защото не е медия, а помиярник.
Олег публикува:
14 Ноември 2023 | 06:33
Кафяв, и Мазуро ти сви паричките.
Поли публикува:
14 Ноември 2023 | 01:01
Илко тъпир си голем!Напълни джобовете на Месото и ти го мушнаха.Двойния гараж те подхлъзнаха качествено.Взеха парата и си гласуваха за Байкушо.Малоумник си врътнаха те на Виенското колело!
Наследници публикува:
13 Ноември 2023 | 23:26
Ти ли си за приемственост на екипи, бе, мръсен лъжец. На колко хора си прати горилите , вместо да разговаряш човешки с тях. Нали щеше да помагаш за работа. Нали нямаше проблеми с тях. Остави без работа жена да гледа най - близкия си човек след катастрофа на собствения ти рожден ден. Сигурно ти достави голямо удоволствие да празнуваш тогава. Дано никога не го преживееш ... Лъжец нагъл!!!!
Емил публикува:
13 Ноември 2023 | 23:25
Много поздрави търчи лажи напълни гушката на месото сега духай супата че си много умен.Показах ти как се мачка твоят купен екип показах ти че може и без пари.
Бай Гуй публикува:
13 Ноември 2023 | 22:40
Мазен кавен и крадлив газализгич.
Петър публикува:
13 Ноември 2023 | 21:33
Доказваш,че си мръсник! Какъвто си бил винаги! Тежиш на този град,а той със сигурност ,ще бъде по- чист без твоето присъствие!Тръчи -Лажи ти си история,и дано никога няма такива индивиди като теб на такова ниво в този град! ....
пиринско публикува:
13 Ноември 2023 | 18:41
Защо не бе поканил екипа на pirinsko.com на пресконференцията?
гост публикува:
13 Ноември 2023 | 18:07
Иди си достойно ако можеш?! И това не направи!!! Но такива като теб не са виновни а тези които беше впрегнал да ти вярват!!! Не се сърди на Байкушев ти просто не ставаш за кмет!!!
Гражданина публикува:
13 Ноември 2023 | 17:21
Той е за психиатър клоун
Дончо публикува:
13 Ноември 2023 | 17:16
дайте да залагаме в коя партия ще иска да членува Илко Стоянов. То май само ДПС и ПП останаха. Във всички други членувал
:)))) публикува:
13 Ноември 2023 | 17:14
Смешен кафяф тип ти нищо не си постигнал хващаи за Брешани смешен
:) публикува:
13 Ноември 2023 | 17:08
Кафяф нали казваше на Байкушев че е работник а сега се мазниш клоун
Илко Стоянов е за психиатър публикува:
13 Ноември 2023 | 17:05
Само уточни, че тези 5 лентички не са благодарение на теб! Салонът на НХГ е благодарение на Томов, Покровнишкия мост е благодарение на Шишков, Народното читалище също е благодарение на Томов!!! Защо върна безвъзмездните средства за трите детски градини? Защо ул. "Промишлена" се реализира при три пъти по-висока цена? Защо сключваше директни договори на стойност над 1 млн. лева? Нали все пари нямаше? Сега пък има! Спешно извикайте психиатър да прегледа този!
Благоев гр публикува:
13 Ноември 2023 | 17:05
Еййй кафяв има ли човек с по нечисти мисли от теб клоун
Майко мила публикува:
13 Ноември 2023 | 17:01
За автобусите какво ще кажеш? как може един сходен автобус в дадена община да струва около 400 Хил. лв., а в Благоевград същият да е закупен за около 1млн.лв. ? Отговори, не се крий, "кметче на Хората". Явно имаш спешна нужда от психиатър!
до Илко Стоянов публикува:
13 Ноември 2023 | 16:59
Илко, престани да се правиш на палячо! Ту Байкушев беше най- лошият, ту го уважаваш! Какъвто и кмет да беше, не беше Кмет на Хората! По-скоро беше кмет на определен кръг и затова хората не те избраха отново! За двете години кметуване градът тъне в тъмнина, дупки, счупени плочки и детски площадки. Пари през твоето управление имаше само за китки. Интересно ще бъде да стане публично достояние колко пари са дадени за китки и на пазарната стойност ли са купени?
Чичо публикува:
13 Ноември 2023 | 16:40
Тоя ще ме разплаче.
Чичо публикува:
13 Ноември 2023 | 16:40
Тоя ще ме разплаче.
До паразита с името "Пирин" публикува:
13 Ноември 2023 | 16:32
Станиславе, паразит смръдлив, ти не приличаш на човек, който и да е кмет няма да те приеме да ти слуша магазинерските ти тъпотии! ЛА*НАР
Пирин публикува:
13 Ноември 2023 | 15:50
На кой беше кмет че не разбрах добре???? През целия ти мандат не можах да се срещна с кмета защото беше или зает или на среща. Лъжец си голям! Наглец и Неук!

Добавете Вашия коментар

TOP