Стоян Тимов: Жителите на Петрич отиват направо в Сандански да се лекуват, защото там има компетентност и човещина

02 Октомври 2016 | 17:36
3 коментара
Общество
Стоян Тимов: Жителите на Петрич отиват направо в Сандански да се лекуват, защото там има компетентност и човещина

Строителният предприемач Стоян Тимов присъства на сесията на ОбС-Петрич и възмутено заяви: „Тук съм по случай, който ме потресе и който касае всички живущи в Петрич. Става въпрос за служители в нашата болница.

В петък около 10 ч. сутринта закарах съпругата и сина си на преглед в болницата, защото детето се събуди с остра коремна болка. Оставих ги за преглед и отидох на работа. След 2 часа съпругата ми се обади по телефона и плачеше, като ми каза да дойда веднага. Отидох и ги заварих и двамата да плачат. Синът ми тогава каза, че иска да си ходи, толкова беше притеснен, че въпреки че се свиваше от болки, каза че нищо вече не го боли. Показвам снимка, която ще оставя на председателя на Общинския съвет, на която се вижда как господата в Спешна помощ в Петрич си гледат телевизия, а бяха отказали да дадат болничен фиш за приемен кабинет, за да извикат хирург за сина ми, който е бил с възпален апендикс.

В тази болница, господа съветници, няма кой да извика хирург 2 часа, и то за дете. В приемното лекари ми казаха, че ако са били на наше място, щели да се обадят на 112 и да се оплачат. Не трябва ли някой да реагира, управител или какъвто и да е. Някой сигурно ще ми каже, че Спешна помощ не са към болницата, сигурно е така, но съпругата ми и детето с възпален апандикс са минали през хирургия и приемен кабинет и никой не е реагирал по никакъв начин.

Качих детето в колата и го закарах с болки в санданската болница. Там влязохме в приемен блок и докато отида да взема документ от спешното, бяха дошли вече педиатър, хирург, сестра, която му вземаше изследвания. Всичко се направи там, в приемния кабинет. Детето ми се качи за операция в хирургично отделение спокойно и с усмивка. Това беше миналия петък и вече го изписаха от санданската болница. А в нашата болница в Петрич плачеше от болка и най-вече от лошото отношение към болните.

В Сандански 2/3 от хората, които видях, че са дошли да търсят лекарска помощ, бяха от нашата община, хора от Петрич отиват направо в Сандански да се лекуват, защото там има компетентност и човещина. Това е така, защото в нашата болница нещата не се случват, при нас е тъмно, мръсно и мирише, а сигурно е болницата с най-много санитарки на глава от населението. За да се стигне дотук, за мен единствената причина е лошо управление. А принципалът на тази болница сте вие, господа общински съветници, никой друг. За всичко в една фирма и в едно дружество е виновен принципалът, а това сте вие. Хората преди една година ви избраха, за да решите точно тези проблеми. Болницата, господа, е най-големият социален проблем на община Петрич.

Аз присъствам на почти всяка сесия от 3 години и гледам как нашите пари, и вашите включително, потъват в една бездънна яма. И ние, хората на тази община, категорично заявяване, че повече не искаме да плащаме за безхаберие и некомпетентност.

Ние, хората, искаме вие да намерите начин този социален проблем да бъде решен, защото в тази болница, господа, всеки ден се случва точно това - умират хора заради липсата на най-елементарното нещо - човешкото отношение. Благодаря ви и се надявам за всички жители на Петрич да се реши този проблем”, завърши потресаващата си изповед Стоян Тимов.

Кметът Д. Бръчков заяви: „Категорично отчитаме, че приоритет на Петрич номер 1 е здравеопазването. Това, което смятам, е, че независимо от политическата сила, която представлява всеки един общински съветник, заедно с админстрацията ще се обединим, ще направим всичко необходимо и в рамките на седващите 2 седмици ще покажем ясно, че за първи път се прави много сериозна структурна реформа в здравеопазването”, категоричен бе кметът.

Той се обърна към Ст. Тимов и го помоли да направи писмено становище за случая, за да може след проверка да му бъде отговорено за взетите мерки. 

Добавени коментари

Жана публикува:
02 Октомври 2016 | 23:13
Браво, най-после някой да повдигне въпроса!
Boby публикува:
02 Октомври 2016 | 22:31
cqloto mi semeistvo otiva vuv Sandanski v petrich za nas nqma nito bolnica nito lekari .
ГЕОРГИ публикува:
02 Октомври 2016 | 18:52
НАЛОЖИ МИ СЕ ДА МИНА НА СКЕНЕР СПЕШНО В ПЕТРИЧ МИ КАЗАХА ЕЛА СЛЕД 5 ДЕНА.В САНДАНСКИ МЕ ПРИЕХА ВЕДНАГА .

Добавете Вашия коментар

TOP