Стоян Христов: Временен мост над река Струма при Покровник ще поеме потока от хора и автомобили

05 Януари 2023 | 11:01
1 коментара
Общество
Стоян Христов: Временен мост над река Струма при Покровник ще поеме потока от хора и автомобили

Временен мост ще бъде изграден над река Струма край благоевградското село Покровник. Той ще поеме потока от хора и автомобили от близките населени места. Освен това ще позволи спокойното изграждане на новото съоръжение на мястото на разрушения от наводненията през 2021 година Покровнишки мост. Това съобщи Стоян Христов, областен управител на Благоевградска област, който вчера участва в работна среща в МРРБ, организирана по инициатива на заместник-министър Николай Шушков.

„Основният мост трябва да бъде изграден за 390 дни, според договора с фирмата изпълнител. Идеята е временното съоръжение да бъде построено по-бързо, може би за няколко месеца. То ще пропусне пътниците, доставката на газ и вода до съответните населени места и ще позволи изграждането на основния Покровнишки мост“, подчерта областният управител Стоян Христов.

Той допълни, че тепърва ще се преценява дали ще се наложи допълнително финансиране за временния обект и откъде ще се осигурят средствата.

Христов коментира и друг важен проект – изграждането на ГКПП Струмяни-Берово.

„Очаква се подготвителните дейности да приключат до средата на тази година, след което следва да бъдат одобрени от институциите и да се започне подготовката за строителството. Финансирането на същинското строителство се очаква да бъде осигурено на по-късен етап“, допълни той./БНР/

Добавени коментари

бай Иван публикува:
05 Януари 2023 | 16:57
Бе Наско Зарята така разправяше за кръговото при Зърнени, ама на- петилетка мина вече...

Добавете Вашия коментар

TOP