Стойчо Младенов: Нека Господ съди екзекуторите на ЦСКА

02 Юни 2015 | 03:29
0 коментара
Спорт
Стойчо Младенов: Нека Господ съди екзекуторите на ЦСКА

Бившият треньор на ЦСКА Стойчо Младенов даде интересно интервю пред TV7. Той наруши мълчанието си за пръв път след оттеглянето си от поста на „Армията”. Екзекутора на Ливърпул говори за това какво го е накарало да си тръгне от ЦСКА, готов ли е за завръщане на "Армията" и каква е измамата на века в България.

Кражбата на века
"Винаги има път за спасение. Ако тези собственици нямат средствата, а те ги имат, ако не искат да управляват, да дадат акциите си на друг. Ако ЦСКА се закрие, това ще е най-голямото престъпление на века, не КТБ. В това престъпление ще участват всички, които позволяват да се случва това. Има трезви хора, които няма да позволят това да се случи. Трябва да им се даде възможност да се справят с проблемите. Както ЦСКА, така и Локомотив и другите. Приемам всякакви варианти, за да може клубът да запази своята идентичност, купи, успехи. Какво означава да започнем начисто? Много мога да говоря, но не искам да започвам. Всички легенди ще се обърнат в гробовете си. ЦСКА е ЦСКА заради всичките си купи и успехи в евротурнирите. Не може да заличим това, за да угодим на двама - трима, които това ги устройва.

Виновни са тези, които управляват клуба. Нека да ни покажат какво са плащали, откакто влязоха в ръководството. Томов, добър или лош, за мен е един голям играч, на голямо ниво. Справяше се с тези неща. И при него нямаше пари, но в последният момент намираше отнякъде и плащаше. Само през първата година изплати близо 4 милиона лева стари задължения. Кой плати на Никодимов, на Майкъла и т.н. Новите собственици са статични. Спазват си поръчката, която са поели.

Юлиян Инджов и Петър Манджуков са хората, които реално управляват ЦСКА.  Милко и Морко (Ивайло Манджуков и Милко Георгиев – б.р) са просто поставени хора, които не си заслужава да ги коментираме. Имах уважение към г-н Петър Манджуков, но до един момент, до нещата, които станаха около Нова година. Ще му сваля шапка, ако направи ЦСКА такъв, какъвто обещава. Тогава той ще остане в историята на ЦСКА.

Толкова години борба да се събори този клуб и да изчезне. Въпреки това ЦСКА устоява. Много критики имаше и към мен. Но едно ще им кажа: да видят резулататите и тогава да говорят!

За евентуално завръщане
Бих се завърнал в ЦСКА, ако Александър Томов отново поеме клуба. Бих го направил, без да се замислям. Онзи ден ми се обади един човек от Казанлък. Много възбуден беше човекът. Поговорихме си, каза ми, че съпругата му искала да ме чуе. Жената плачеше по време на целия разговор. Ридаеше по телефона заради марката „ЦСКА”. Ето за такива хора съм готов да се върна. Появи се човек от чужбина, който искаше да дава пари на ЦСКА, но не му се даде възможност. Може би има и други. Има хора, които пречат.  Заради феновете аз съм готов отново да направя същото. Ако ги притеснява заплатата, ще работя за толкова, колкото ми дадат. Но не сега, а след няколко години.

За заплатата
Много счетоводители гледаха моята заплата. Ще ви кажа нещо. В същото време, докато бях начело на тима, аз получих доста сериозни предложения, които отхвърлих. Аз дори не съм получавал 6-7 заплати. Кой друг треньор би започнал работа с уговорката 5 месеца да не получава пари. Но мен ме изкараха най-алчният. Не ги виждам Крумчо, Фичо, Мичо до си правят своите предавания. Всичко е заради тези прослувути бази, които ЦСКА притежава. Така мисля. Аз съм чист пред съвестта си. Нека Бог да ги съди тези, които ме плюха две години.

За комисионните
Аз не съм от този тип да се занимавам с кокошкарство. Да взимам по 4-5 000 долара оттук-оттам... Но това беше една интрига, която започна отдавна. И тогава се пишеше и говореше „Стойчо преговаря с тоя”, „Стойчо преговаря с оня”. Да, защото имах картбланш от ръководството. Имаха ми доверие хората. Още с първото взимане на комисионна ще бъда разкрит. Не съм взимал никакви комисионни. Още с Божков имахме уговорка аз да правя вътрешните трансфери, а той да прави външните. Сега също имах възможност да преговарям за условията на футболистите. Всички президенти знаят как аз работя, за да ми се доверяват на 100%.

Ще дойде време, когато рано или късно, ще си платят за това, което са говорили за мен. Аз си пазя всички статии и материали, излизали по медиите. Всичко събирам.

Всеки си избира поведението. Аз съм до болка цесекар и това е голям проблем, защото аз трябва да бъда професионалист. Особено ако отида в друг отбор. В мен бушува болка от това, което се случва с ЦСКА - клубът, който най-много прославя България.

Свалям шапка на феновете за всичко, което правят. Убеден съм, че те винаги ще подкрепят отбора. Нека не отстъпват от принципите си. Публиката винаги е натискала ръководството. В момента това се позагубва. По мое време са режели гредите на стадиона. Феновете не признаваха нищо осен победата. Те трябва да са по-взискателни. Да не се прощава на предателите."

Добавете Вашия коментар

TOP