Стилиян Петров е бил канен за вицепрезидент и в други екипи, подозира раздор в сегашния Изпълком заради две кандидатури

11 Март 2024 | 20:44
0 коментара
Спорт
София
Стилиян Петров е бил канен за вицепрезидент и в други екипи, подозира раздор в сегашния Изпълком заради две кандидатури

Бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров призна, че е бил канен да бъде част от евентуално бъдещо управление на БФС от други кандидати за поста, овакантен през миналата година от Борислав Михайлов.

Петров действително беше сочен от много хора като по-подходящ за поста президент от Димитър Бербатов, когото ще подкрепи като вице, ако спечели техният екип. Рекордьорът по брой мачове в националния отбор обаче заяви няколко пъти, че остава лоялен. Но Христо Крушарски – собственик на Локомотив (Пловдив), както и бившият национал Илиан Стоянов-Коловати директно го призоваха той да бъде лидер на екипа.

"Част от кандидат-президентите ме поканиха да бъда в техния изпълком като първи вицепрезцидент. Но в моето възпитание думата значи много. Това, което прави Бербатов, е да се бори за доброто на българския футбол. Всеки един, който има мнение, е проблем за хората от БФС. Независимо дали ще победим или не, аз съм с него до края. Много е лесно да раздвояваш. Аз първо имам ангажимент към българския футбол, после към тях двамата - и посочи Бербатов и Мартин Петров, които седяха до него на масата, а и към целия екип".

Стилиян Петров направи разрез на конкурентите, като обясни и как той вижда позиционирането на претендентите. "Знаем кой от кого е подкрепян, какво търсят като цяло на Конгреса, вижда се по организиране на срещите. Касабов и Георги Иванов са разделени от изпълкома - там също има война, използват се структурите, търсят се гласове. Петьо Костадинов е част от това. Градев - бори се за нещо ново, Захариев и Манол Иванов и те търсят като цяло нещо ново".

А какво ще стане, ако Бербатов, както и двамата Петрови не спечелят на 15-и март? "Ако не спечелим, това означава, че ние няма да сме част от българския футбол. Ако клубовете искат да я същото, ще изберат същото, ако искат да изберакт нещо по-разцлично, ще изберат по-различно. Вече три тодини правим анализ, между клучбовете,у треньори и президенти. Говорим с всички кметове. Знаем кой работи и кой - не. Знаем кои са хората които нтрябва да бъдат сменени. 70 процента от областните работят. Ние просто искаме едно честно гласуване".

Бившият халф на Астън Вила и шотландския Селтик също така се надява клубовете да са уверени клубовете и да гласуват без страх. Също така смята, че проблеми в повече имат тези тимове, които са за промяната.

"Aз ще кажа за другите 30 процента, пък продължи думите на приятеля си и съотборник Мартин Петров. "Трябва да изхвърчат с по-голяма скорост от моята едно време. Има натиск, заплахи. Ако ние сме в управлението, до всяко нещо с клубовете, ще се допитваме до тях - до всеки проблем. Ние не сме 100 % във всичко. Чухме доста добри идеи, които ще видим как да вкараме. Клубовете да си изберат да си изберат един човек и той да управлява".

Думите за екипност бяха изречени и от Димитър Бербатов, който разказа какви са отношенията им и как са непоклатими. "Ние сме заедно, всеки е коректив на другите и всеки следва другите по различни начини. Не винаги се получава, да се допълвавме. Караме ли се? Да. Слава Богу, още не сме се сбили. Ако някой харесва повече Стилиян, а не Бербатов - аз да си загубя съня ли? Дори и той да беше отпред, пак щях да съм с него, пак щях да вземем решения, както и Марто. Пътят, който сме извървели, е показал, че заедно сме по-силни отколкото когато не сме заедно. Това е част от играта, но дори и да не се чуваме всеки ден, сме заедно, защото вървим в една посока".

"15 март идва - ние сме подготвени. Имаме опита вече три години, надяваме се на най-доброто. Подготвяме се и за най-лошото, визирайки как ще се проведе конгреса. Мисля, че сме готови конгресът да бъде проведен по правилния начин, но ако ние сме вътре, а вие не - ако се правят грешни неща и за това сме подготвени".

Мартин Петров пък говори по темите дали е видял желание за промяна, както и как приема многото кандидати за поста президент. Както се знае, общо 7 човека ще се включат в изборите. Освен Бербатов, в битката ще се включат Михаил Касабов, Георги Иванов, Манол Иванов, Георги Градев, Петьо Костадинов и Георги Захариев. "Надявам се, че аматьорските клубове са узрели. И за вас трябва да е ясно, че промяната е назряла. Вече за кого ще гласуват клубовете, ще видим. Виждате какви държави - дето сме ги били без проблем, сега са ни надминали. От срещите с клубовете назрелият проблем е къде могат да намерят финансиране. Както сме се раздавали на терена, така ще го направим и сега".
"Колкото повече идеи и програми, толкова по-добре. Макар че доста програми се сблъскват. Във всички сфери трябва да се работи и то доста. Клубовете имат опасения и постоянно ни питат. Неведнъж умоляваме този Конгрес да се проведе честно. Няма да е изненада - в последните дни, дано клубовете са узрели, че не това е начина да си дадеш гласа", допълни Мартин Петров.БТА

Добавете Вашия коментар

TOP