Стихове от КОПРИВА представи талантливата поетеса Наталия Георгиева от Ловеч

18 Април 2024 | 10:28
0 коментара
Култура
България
Стихове от КОПРИВА представи талантливата поетеса Наталия Георгиева от Ловеч
Стихове от „коприва“ представи талантливата поетеса Наталия Георгиева от Ловеч

В Регионална библиотека „Димитър Талев“-Благоевград отново наближи време за вълнуваща среща с талантлива поетеса и нейната втора стихосбирка.

Наталия Георгиева представи поетичната си книга „Думи от коприва“ в зала „Изкуство“ пред любителите на мерената реч. Една творба, родена от вдъхновение и възторг, превърнала се в проникновена изповед на една жена. Авторката е музикант и психолог, което прави стиховете ѝ да звучат като песни, а в същото време да носят много послания и да разкриват съкровените мисли и чувства на лирическите герои.

„Думи от коприва“ дават възможност на читателите да се разходят из творческата същина на твореца и да достигнат до неговата разсъблечена душа, тиха, гола и добра, описана само в мълчалива тъга. Някои от творбите имат свой собствен дух - израз на правото на индивида да бъде свободен в разбирането си за живота. Тази бохемска гледна точка за човека и неговото нестандартно съществуване подчертава индивидуалността на стихосбирката. Други стихове са възхвала на жената, майката, музите, а трети произведения възпяват вярата в божието слово - висш израз на духовна любов.

Стиховете са уплътнени от образа на жената, от силата на любовта, от въздействието на красотата, от дъха на света около нас. А този вълшебен свят може да се усети от читателя, защото е разкрит по един невероятен начин от поетесата Наталия Георгиева.
Стихове от КОПРИВА представи талантливата поетеса Наталия Георгиева от Ловеч

Добавете Вашия коментар

TOP