Стефан Янев: Възможна е коалиция между ГЕРБ и ПП-ДБ, въпросът е колко трайна ще бъде

15 Април 2023 | 11:51
0 коментара
Политика
България
Стефан Янев: Възможна е коалиция между ГЕРБ и ПП-ДБ, въпросът е колко трайна ще бъде
Вместо да се търси решение на политическата криза, ние я задълбаваме. Когато президентът Радев насрочи дата за свикване на 49-о Народно събрание, много анализатои казаха, че той пришпорва политическите партии. Със спрян часовник депутатите могат да работят седмица - две. Но това не е полезно. Повтаря се начинът на комуникация от предишния парламент.

Това заяви Стефан Янев, лидер на "Български възход", в предаването "Тази събота" по БТВ. Той коментира първите дни от работата на 49-ото Народно събрание. Новите депутати се събраха в сряда, не успяха да излъчат председател и "спряха часовника", тъй като по конституция парламентарен шеф трябва да бъде избран в първия ден на Новия парламент.

Стефан Янев определи като "възможна" коалицията между двете най-големи коалиции в 49-ия парламент ГЕРБ - СДС и "Продължаваме промяната - Демократична България".

"Въпросът е колко трайно ще бъде това правителство. Дали ще бъде в състояние да прескочи период от поне шест месеца работа на парламент и правителство. Работил съм с много от тези хора. Повечето от тях не могат да станат държавници за един ден. Трудно е да кажа коя е най-добрата конфигурация за правителство", подчерта Янев.

По думите му предложението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, служебният кабинет да стане редовен е екзотика, която "не мисля, че ще бъде осъществена".

Стефан Янев каза още, че „Български възход“ изгражда своите структури и се готви за избори.снимка:БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP