Стефан Генов: Условията за работа в „Пирин“ са много добри

26 Юни 2016 | 12:34
0 коментара
Спорт
Стефан Генов: Условията за работа в  Пирин  са много добри

Обстановката и условията за работа в ОФК „Пирин“ са много добри и аз съм много позитивно настроен. Това каза след първата контрола със Славия на стадион "Христо Ботев" новият старши треньор на благоевградските "орлета" Стефан Генов, който пое отбора в началото на седмицата, когато започна и лятната подготовка на тима, пише gong.bg.

Генов определи като много полезна първата контрола, макар и да е доста ранна за футболистите на Пирин, които са имали малко тренировки с топка, а едва в деня преди този първи неофициален мач са играли на цял терен. Тя е планувана предварително и благоевградският клуб спази обещанието си да бъде изиграна, а ползата според Генов е повече за отбора на Славия, който завършва етап от подготовката си и му предстои участие в първия квалификационен кръг на Лига Европа.

"Аз съм изключително доволен от игровото поведение на нашите футболисти, коментира Генов. Ние сме на четири тренировки с топка, така че това, което днес момчетата показаха, напълно ме задоволява", коментира опитният специалист.

"Селекцията в Пирин е отворен процес и продължава, каза още той в отговор на въпрос. Аз поех отбора в последния момент, но тези футболисти, които са взети, и тези, които са на проби, са тук с мое одобрение. Пробите продължават. Пропуските в контроли като днешната не ме притесняват, нека в първенството да вкарват голове. Все пак имаха голяма ваканция, а едва вчера играха на цял терен и е нормално да пропускат. Славия са в завършека на подготовката си, а виждате, че нямаше голяма разлика в игрови план. Аз съм обнадежден и съм позитивно настроен. Мисля, че ще има хубави и позитивни неща в отбора", каза Генов.

Новият старши треньор на Пирин заяви, че ще направи всичко възможно да оправдае доверието, което му е гласувано да води тима на Благоевград.

"Обстановката ми харесва, много добри са условията за работа, футболистите са устроени добре, от всяка една гледна точка са задоволени отборът и футболистите като цяло", отбеляза Генов.

Добавете Вашия коментар

TOP