Стефан Апостолов: С изграждането на новия мост ще сбъднем една мечта на поколения симитличани

09 Ноември 2021 | 14:04
0 коментара
Общество
Стефан Апостолов: С изграждането на новия мост ще сбъднем една мечта на поколения симитличани

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Благоевградска област Росен Желязков и кандидатът за народен представител Стефан Апостолов заедно с областния координатор на партията и евродепутат Андрей Новаков и кмета на Симитли Апостол Апостолов направиха оглед на строително-ремонтните дейности на новия мост край града.

„Инфраструктурата не е самоцел, а средство за развитие и сближаване на регионите, за да се повиши стандартът на живот в Благоевградска област. Старият железен мост е строен през Втората световна война и не позволяваше тежкотоварния трафик, а оттук минава пътят към Банско-Разлог и границата”, коментира Росен Желязков.

Според него съоръжението е изключително важно, защото е и алтернативно трасе за преминаване на трафика. „Това е част от целия комплекс на автомагистрала „Струма”. Бяхме поели ангажимент цялото трасе да е готово до 2024 година, но сега вече е отложено за бъдеще несигурно време”, каза още Росен Желязков.

Стефан Апостолов коментира, че това е един от най-важните инфраструктурни проекти за Симитли по няколко причини. „От една страна, новият мост ще осигури безпроблемно преминаване за пътуващите, от друга страна – ще допринесе за икономическото развитие на нашата община. Старият мост беше силно компрометиран, затова смятам, че с изграждането на новия ще сбъднем една мечта на поколения симитличани“, допълни той.

Новото съоръжение, за което бяха осигурени около 2 млн. лв. от кабинета „Борисов 3“, се очаква да бъде готово до 10 декември, ако метеорологичните условия го позволят. „Мостът ще отговаря на всички европейски изисквания, ще бъде двулентов, с пешеходни зони от двете страни и LED осветление”, уточни Стефан Апостолов.

TOP