Стефан Апостолов и писателката Десислава Николова направиха голямо дарение за Спешния център в Симитли

27 Март 2021 | 18:10
0 коментара
Общество

Днес, писателката Десислава Николова и кандидатът за народен представител Стефан Апостолов направиха  голямо и много важно дарение за Спешния център в Симитли.  

Със събраните средства от продажбата на книгата на Десислава Николова „Щастлива и красива бременност като моята” и с лични средства от канидат -депутата Апостолов, бе закупена система Embrace warmer, предназначена за използване в линейка при транспорт от един болничен сектор към друг.

Така Симитли стана първата община в България, която се сдоби с такава система

Апаратурата осигурява на бебетата продължително поддържане на топлина в първите минути и часове след раждането. Състои се от отоплител, отоплителна подложка и специализирана завивка за многократна употреба.

Дарението включва също пулсоксиметър за бебета и преносим триканален електрокардиограф за деца и възрастни.С осигуряването на тази жизненоважна апаратура, се надяваме да улесним работата на медиците и да им помогнем във вземането на адекватни и навременни решения за най-малките пациенти.

"Знаете, че за мен инвестициите в децата, които са нашето бъдеще, са приоритетни. Затова и за в бъдеще, ако отново ми гласувате доверие, ще продължавам да дарявам половината от своята заплата на двойки за Ин витро процедури, както й за семейства, които се опитват да имат дете чрез донорство.
За да ме подкрепите на 4 април трябва да гласувате с номер 28 в бюлетина, след което да отбележите в кръгчето моят преференциален номер 122!!!", наиса във фейсбук профила си Стефан Апостолов.
TOP