Става страшно: Пожарът на границата се разраства, 300 души се борят с огъня

07 Ноември 2022 | 17:42
0 коментара
Общество
Става страшно: Пожарът на границата се разраства, 300 души се борят с огъня

Пожарът на българо-гръцката граница продължава да се разраства. 1200 декара са изгорели. Близо 300 огнеборци и доброволци участват в гасенето. 

Над хиляда пожара са възникнали само за изминалата седмица в страната. Горският пожар на южната ни граница избухна преди две седмици в Гърция. Няма опасност за населените места. 

Близо 300 души огнеборци и доброволци гасят пожара. Най-сериозна е обстановката под връх Свети Илия. Все още не може да се каже за пораженията на гората, която е обхваната. 

"Горските служители казват, че едва на втората година може да се каже дали буковата гора е унищожена или не. Няма сериозни масиви, които са засегнати, но за екологията виждате колко дим излезе в атмосферата - всички животинки долу ниско са засегнати", обясни директорът на националната пожарна комисар Николай Николов.

Продължава борбата с огъня на полигон "Ново село" край Сливен. Пожарът е локализиран, но работата по пълното му потушаване продължава. Огънят вече е обхванал площ от над 500 декара. Опасенията са, че пламъците могат да стигнат до невзривени боеприпаси в периметъра на военния полигон. Засега няма опасност за близките населени места.

Добавете Вашия коментар

TOP