Стартират процедурата за ремонт на 7 улици в топ центъра на Благоевград за близо 9,3 млн. лв.

12 Януари 2023 | 15:22
0 коментара
Бизнес
Стартират процедурата за ремонт на 7 улици в топ центъра на Благоевград за близо 9,3 млн. лв.

Стартира процедура за ремонт на водопровода и канализацията на 7 улици в топ центъра на Благоевград, които от години „плачат“ за основна реконструкция заради постоянните аварии на стария водопровод. Това са улиците „Св. Иван Рилски“, „Иларион Макариополски“, „Аргир Манасиев“, „Иван Вазов“ и „Захари Стоянов“ в карето под Джамията до площад „Македония“. На тях миналата пролет общината временно положи фрезован асфалт, за да не се харчат излишни пари за асфалтиране след поредните ремонти, без да е подменена напълно ВиК инсталацията.

Заедно с тях се предвижда ремонт на ВиК мрежата и благоустрояване на локалното платно на ул. „Стефан Стамболов“, покрай Второ училище, към  входа на стадиона, както и на ул. „Арсени Костенцев“, която тръгва от площад „Македония“ и излиза на градската градина, на гърба на Областната управа, и ще се реконструира на три части.

Общата стойност на поръчката е 9 291 654, 82 лв. без ДДС, като от общината информираха, че финансирането не е осигурено, но се надяват с одобрение на бюджет 2023 да се осигури целево от регионалното министерство. Предвидливо кметският екип на Илко Стоянов миналата година направи проектиране на въпросните улици, така изграждането им няма да се бави заради инженеринг. За строителните дейности заложеното в поръчката време е между 100 и 180 дни.

С пускането на процедурата, преди да е осигурено финансиране, се цели да не се губи време за избор на изпълнители и евентуални съдебни процедури, когато това се случи, и общината да е в пълна готовност за старт на строителството при наличие на пари./струма/

Добавете Вашия коментар

TOP