Стартираха процедурите за изграждане на газопровода Симитли-Разлог

02 Февруари 2021 | 16:29
3 коментара
Общество

Процедурите по старта на изграждането на газопровода Симитли-Разлог стартираха с оценка на имотите, през които ще мине трасето, съобщи община Разлог.

То ще се реализира от  „Булгартрансгаз“ ЕАД . Експерти започнаха оглед на имотите,които ще бъдат отчуждени и овъзмездени.

Общият брой на засегнатите имоти е 482 за сервитут, от които 113 са държавна или общинска собственост, а 369 са частна собственост.
Служителите на Община Разлог ще направят всичко възможно процесът да бъде осъществен в най-кратки срокове, за да може да се премине към издаване на разрешение за строеж.
Този проект е с изключителна важност за региона, тъй като с реализирането му ще се понижи цената на природния газ, което ще доведе до сериозни икономически възможности, както по отношение на индустрията, така и по отношение на битовите потребители.
Ползите от реализирането на този проект са и в сферата на опазването на околната среда,коментира кметът на Разлог Красимир Герчев.

Доставката на компресирано синьо гориво за Разлог и Банско в момента се извършва чрез специални автомобили (трейлери), които возят в бутилки синьото гориво от газоизмервателната станция в Симитли. Ако всичко е наред, то скоро природният газ ще стига до Разлог и Банско по тръби, а не в бутилки, возени от камиони.

Добавени коментари

Слушам и не вярвам на ушите си! публикува:
03 Февруари 2021 | 12:59
Вие ли ГРОБаджии мръсни говорите за провали?! Вие ли говорите за скандали?! Вие ли в лицето на оядената свиня Спас Гагънревски, е това ви е цялото управление, е това ви е целия сурат. ВИЕ????!!!! говорите за срам, и ПКП се подхилвка угодно, да не излезе пак Карадайъ и да и се стъжни отново. Чао сте, боклуци, крадци... беден ми е речника за вас!
Разлог публикува:
03 Февруари 2021 | 12:40
Няма значение дали има газ или нема, тука е важното още сега Миле-инженеринг да спечели проекта, докато още сме на власт, оти ка не са заяли от ОЛАВ, дали па нема лъсне нещичко и за нас. Дано поне Джуровия довръши кащите на Бане, че си е ебало мамата, чичо Любен че ни се кара!
ллоплл публикува:
02 Февруари 2021 | 20:28
трябва обаче да изчакаме тиквата от герб борисов да построи руско турския поток

Добавете Вашия коментар

TOP