Стартира третото издание на BG MUSIC FESTIVAL в Сандански

07 Юни 2019 | 12:25
0 коментара
Култура

Днес, 7 юни, стартира третото издание на BG MUSIC FESTIVAL в Летния театър на град Сандански. Точно в 20:30 часа е началото, когато голямата сцена ще събере над 30 български изпълнители.

Тази вечер е конкурсът, в който 20-те песни финалисти ще се борят за победа в най-успешния фестивал за нова авторска музика. Кандидатите ще се конкурират в три отделни категории: поп, рок, хип-хоп и R’n’B. След конкурсната програма на сцената ще се качат рапърите от Murda Boyz, а за финал на вечерта поп сензацията ДАРА ще зарадва своите фенове с най-новия си хит „Darbie”. 

В утрешния ден, 8 юни, ще бъдат обявени всички наградени. Тежкото оценяване се пада на Фестивално жури в състав: Велизар Соколов-Заки – председател, клубната легенда Marti G, текстописецът Живко Колев, македонският композитор Григор Копров и единствената дама Петя Костадинова от Община Сандански. Песните ще бъдат оценени и от журналистическо жури.

Във всяка от трите категории ще има по един награден от Фестивалното жури. Журналистите също ще дадат награда на най-добрата песен според тях. Освен това ще бъде връчена и награда на ТВ зрителите, като гласуването ще продължи до 23:30 ч. на 7 юни на сайта bgmusic.tv.  Публиката също ще направи своя избор, като гласува със специални талони в Летния театър. За втора поредна година ще бъде присъдена и награда на участниците във Фестивала – всеки от тях ще има възможност да даде своя глас за един от останалите артисти, независимо от категорията, като няма право да гласува за себе си. Ще бъде връчена и награда на Кмета и Община Сандански.

Всички победители ще изпълнят своите песни отново на 8 юни. Веднага след тях за грандиозния финал на BG Music Festival на сцената ще се качи най-популярният рапър в България Криско.

Водещи на фестивала са IVY и Monty & Petya Alexa.

Добавете Вашия коментар

TOP