Стартира Републикански шампионат по мотокрос край с. Зелен дол

30 Октомври 2021 | 12:24
0 коментара
Спорт
Стартира Републикански шампионат по мотокрос край с. Зелен дол

За четвърта поредна година Община Благоевград и МСК “Еър Макс Рейсинг ” организират кръг от Републикански шампионат по мотокрос, който ще се проведе на мотополигона край село Зелен дол. Тазгодишният кръг ще премине под знака на благотворителността, в помощ на председателя на клуб по мотокрос, Красимир Божурски, който претърпя тежка операция и са нужни средства за пълното му възстановяване.

В тази връзка кметът на Благоевград Илко Стоянов, генералният секретар на Българска федерация по мотоциклетизъм- Иво Георгиев и Миглена Божурска, съпруга на Красимир Божурски, проведоха пресконференция, при спазване на противоепидемични мерки.

По време на срещата кметът Илко Стоянов изрази своята благодарност към Българска федерация по мотоциклетизъм и председателя на клуб по мотокрос „Еър Макс Рейсинг“ за усилията и успешната организация.

„Радвам се, че Община Благоевград успя да съхрани тази хубава традиция за нашата община. Това е спорт, който дава хубави емоции и ние трябва да ги предоставим на хората, на зрителите“, коментира кметът Стоянов. Той се обърна и към състезателите, на които пожела безаварийно и конкурентно състезание.

Миглена Божурска благодари за подкрепата от страна на Общината и Българската федерация по мотоциклетизъм.

„В тези трудни времена за спорта, не само в страната, а и по целия свят, ние успяхме да привлечем и международно участие, от Гърция и Турция. От българските състезатели очакваме 23 клуба, които да се включат в този кръг от шампионата“, каза генералният секретар на Българска федерация по мотоциклетизъм.

В помощ на Красимир Божурски на пистата при с.  Зелен дол ще бъдат поставени дарителски кутии. Всеки, който желае и има възможност, може да подкрепи каузата.

Разкрита е и дарителска сметка на името на председателя на благоевградския клуб по мотокрос:

БАНКА: Евробанк България АД

BIC: BPBIBGSF

IBAN: BG86 BPBI 7942 4052 9572 01

Титуляр на сметката: Красимир Божурски

Припомняме, че на 08 септември Красимир Божурски бе диагностициран с тумор на мозъка. Образуванието е отстранено при спешна операция седмица по-късно, след което са назначени лъчетерапия и химиотерапия за 2 месеца и последваща продължителна химиотерапия, които ще се проведат в Турция.

Добавете Вашия коментар

TOP