Стартира ремонтът на улица „Пирин” в Банско

21 Юни 2021 | 10:19
1 коментара
Общество

Започна работата по проекта „Архитектурно-художествено и ландшафтно оформление, с реконструкция на техническата инфраструктура на ул. „Пирин” в град Банско. Ремонтните дейности ще са в участъка между ул. „Отец Паисий” и ул. „Христо Матов”, централен градски площад „Възраждане” и част от ул. „Никола Й. Вапцаров”. Ще се изгради вoдопровод и разделна канализация по ул. „Пирин“, в участъка от ул. „Отец Паисий“ до ул. „Глазне“.

Проектът е разделен на два етапа на изпълнение на строително-монтажните работи. Първият етап на ул. „Пирин” е обособен в участъка между ул. „Отец Паисий” и ул. „П.Р. Славейков”.

Техниката вече премахва съществуващата асфалтова настилка по ул.”Пирин” след кръстовището с ул.”Отец Паисий”, до кръстовището с ул. „Симеон Молеров”.

Общинска администрация апелира за разбиране от страна на живеещите на ул. Пирин” и на жителите и гостите на Банско за неудобството, което ще бъде причинено по време на строително-монтажните работи. Тъй като движението на пешеходците по този участък на улицата е затруднено, се препоръчва ползването на обходен път по ул. „Гоце Делчев”.

Добавени коментари

Банскалия публикува:
22 Юни 2021 | 15:00
Искам да попитам “компетентното” ни общинско ръководство,в лицето на Кадев,Баненски и Въчкова - точно през Юли и Август ли трябваше да започнете този мащабен ремонт?Не можахте ли да го започнете в началото на есента?Колко магазина ще по улица “Пирин” ще бъдат принудени да не работят през активния сезон,заради ваш’то безхаберие?Това ли беше “Генералната промяна” за града ни,драги ми управляващи?

Добавете Вашия коментар

TOP