Стартира дело с голям обществен интерес срещу заповед за уволнения във ВиК - Благоевград

25 Юни 2015 | 01:18
14 коментара
Общество
Стартира дело с голям обществен интерес срещу заповед за уволнения във ВиК - Благоевград

Стартира дело с голям обществен интерес срещу заповед за уволнения във ВиК - Благоевград, съобщи репортер на Pirinsko.com.

 

Благоевградчанката М. Йорданова, която 18 години е била на длъжност касиер-счетоводител във ВиК - Благоевград, заведе дело срещу заповед за уволнение от управителя на дружеството инж. Росица Димитрова.

На провелото се вчера съдебно заседание срещу ВиК - Благоевград стана ясно, че има сериозен пропуск в заповедта, с която дружеството е освободило от длъжност дългогодишният служител, което пък предполага като краен резултат уволнената М. Йорданова да бъде възстановена на заеманата от нея длъжност във водното дружество.

В заповедта, като мотив за освобождаването на М. Йорданова е посочено единствено съкращаване на щата, без да е проведена необходимата процедура, а именно да бъде направен подбор, така както е посочено в разпоредбите на КТ.

Това е достатъчно основание заповедта да бъде оборена от адвоката на жалбоподателката Йорданова - Александър Мановски, който настоява пред съда Йорданова да получи полагащото и се обезщетение от 6 брутни работни заплати и възстановяването и на работа във ВиК - Благоевград.

Съдия А. Иванов даде възможност на представителите на двете страни, да се споразумеят, като насрочи следващо заседание на 1 Юли и даде възможност за преговори между страните.

Огромния пропуск се състои в това че заповедта не е мотивирана което е достатачно основание да бъде отменена, като в случая се говори за некомпетентност от страна на юристите на ВиК - Благоевград.

Припомняме, че името на инж. Росица Димитрова бе замесено не само в политическите си намерения но и в злоупотреба с влияние, уволнения и назначения с цел реваншизъм.

Уволняват се доказани професионалисти, инженери, а в същото време текат обяви, че се търсят специалисти. Една от най-мощните финансови структури, монополисти с огромно влияние в Благоевградско, с огромен човешки фактор и ресурс, стига дъното.

Сред уволнените са дългогодишният главен счетоводител Миглена Безинска, зам.-управителят по икономическите въпроси Маргарита Котева, началник-автотранспорт Румен Бачев, инж. Елка Мазурска, инж. Иван Ненов – началник на пречиствателна станция за питейни води, инж. Пламен Ботев – началник-район Разлог, и други служители назначени от партия БСП.

Според източник на Pirinsko.com инж. Росица Димитрова близо седем месеца е правила експеримент, като замествала традиционния дезинфектант "Газ-Хлор" и Натриев Хипохлорид с "Хлорен Диоксид" с цел финансови облаги, но за сметка на качеството, което означава престъпление срещу човешкото здраве, като за доказателство "РЗИ" санкционира с Акт от 15 000 лв бившият директор на ВиК-Благоевград Божидар Спасов.

Очаквайте сензационни разкрития, като най-вероятно инж. Димитрова ще стане клиент на Прокуратурата.

 

Стартира дело с голям обществен интерес срещу заповед за уволнения във ВиК - Благоевград

Добавени коментари

Мара публикува:
26 Юни 2015 | 08:58
Тая пък от ВиК "Специалистката" отишла по къси панталони в съда! ХА,ха, това ли са ви какдрите бе ВиК. Тая , ако има малко сиво вещество в главата няма да си позволи да отиде в Съда в този вид. Много хора са ходили на това място, но тогава вие си седяхте на топлите местенце. Е, това да ви е за урок - не се радвайте, когато другите ги уволняват? Защото никой не по-голям от БОГ. Никога не казвайте ХОП преди да сте скочили.
скара-бира публикува:
26 Юни 2015 | 08:53
Тая пък Елка Мазурска, ще се поболее от злоба! Злобата е голяма болест Елеее! Каквото и да правиш до като е Инж. Димитрова Управител ти няма да се върнеш във ВиК! Кажи си ма, кажи си, какви далавери правеше и ти? Това ВиК да не ви е частна фирма. Вие,какво искате ма цял живот от както се родите до като умрете все да сте във ВиК? Ееее кои сте пък вие. Дайте малко право и на други да поработят в това дружество. Стига сте си правили самооценки, колкото сте кадърни, колко сте оправни. Знаем ви много добре, колко жълти стотинки чинете.
лука публикува:
26 Юни 2015 | 08:49
Оти ревете бе? Когато, вашият любимец Туню-маймуню уволняваше беше ви кеф? Ревете, колкото щете ревете и плюейте, на кой ли му пука! Кадърни били бе, ней-кадърните, е оти са най-кадърните, защото работили много години ли или оти вземали голями пари и правеха голями далавери, като например Мазурска, Миглена Безинска. Значи тези дето много крадът и много пъти се спасяват при различните Управители се наричали кадърни бе?
вик публикува:
26 Юни 2015 | 00:21
Елкеее вземи се сопри всички те знаем че ти си в основата срещу Росица с другаря Тунев. Много хубаво направи на вик че ви измете. .. ходи и реви ако щеш и на арменскио поп, тая си е.
Работници публикува:
26 Юни 2015 | 00:14
Колко сте жалки, шепа крадци. Така ви се пада, госпожо управител има още десетина да махане. И вземете най сетне дайте тия писатели (журналисти) на съд. Ние ви подкрепяме!!!!
Тровила хората публикува:
25 Юни 2015 | 21:17
Правила си експеримент с Хлорен Диоксид, А Вие хора знаете ли, че много малко са хлораторните станций, където може да се дозира правилно хлорирането. Представете си какво е направила.... Това е за панделата..... НЕ СЪД И СЪДЕБНИ ДЕЛА ЗАТВОРРРР. Дайте хора да се дигнем и да ги изметем такива некадърници!
анализатора публикува:
25 Юни 2015 | 20:29
некадърници -управление мафиотско- некадърно поставени личности съсипахте трудовите и кадърни хора в цялата система разрушихте цялата система на предприятието хората работят в страх и напрежение до кога ще продължава - къде си Бойко къде е твоята справедливост огледай се виж от какво си обкръжен
до АНАЛизатора публикува:
25 Юни 2015 | 17:06
АНАЛизаторе, точно работещите хора се уволняват в България и на тяхно място идват търтеите, които смучат народна пара. Да за твоя човек говоря.
!!! публикува:
25 Юни 2015 | 15:13
Алооо, "анализатора" или само лизаторка си, защо си мислиш, че ти няма да си следващата освободена от вашата любимка, др. Димитрова тя, освен че няма капацитет няма и кадърни Юристи. А това дело просто ще бъде спечелено от уволнената и ще си получи на куп едни доста добри пари за сметка на нас данъкоплатците.
анализатор публикува:
25 Юни 2015 | 13:57
Хора, отворете си очите... по всичко личи, че това е поредната поръчкова статия целяща да оплюе работещите хора. Успех на Димитрова, смачкайте ги тези търтей!
ВИЛИ публикува:
25 Юни 2015 | 12:24
МИЛИ ХОРА НЯМА ИНСТИТУЦИЯ ПРЕД КОЯТО ДА ДОКАЖЕТЕ ПРАВОТАТА СИ !УПРАВЛЯВАТ НИ НЕКЪДЪРНИЦИ ,УНИЖОЖАВАТ НЕ С ВСЕКИ ИЗМИНАЛ ДЕН .ПИЕМ НЕКАЧЕСТВЕНА ВОДА И НЕКАЧЕСТЕНА ХРАНА ПЪЛНА С КОНСЕРВАНТИ . ТАЗИ ТАКА НАРЕЧЕНА ИНЖ.НАТРУПА ПАРИ ПО ЕВРОПЕЙСКИ ПРОГРАМИ С ИЗМАМИ ,ПЛАТИ СИ ОБРАЗОВАНИЯТА ,ПЛАТИ НА БЛИЗНАШКИ ,ЕКАТЕРИНА МИХАЙЛОВА И КАМПАНИЯТА НА КАБМИТОВ ,ПЛАТИ СИ И ЗА ТОЗИ ПОСТ БЕЗ ДА Е ВЕЩА В ТАЗИ ОБЛАСТ .СВИКНАЛА Е ДА ПОСТИГА ВСИЧКО С НАХАЛСТВО ,ПАРИ И СИЛА .НЕЙНИЯТ ДЕВИЗ Е "РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ "!!!
асистент публикува:
25 Юни 2015 | 10:46
Росица Димитрова от катедра Екология знаетели каква оценка има ало знаетели срам и позор та това е истински неграмотен човек смеяхме се всички като четохме нейните произведения на изкуството
питанка публикува:
25 Юни 2015 | 09:22
Какъв му е големия обществен нтерес на това дела ? За г-жата то е много важно, но какво интересува гражданите на Благоевград ,непрекъснато се уволняват хора, и те водят дела- това е техно право, сигурно ще бъде възстановена, но след като системата е такава, че този който уволнява от държавни и общински дружества и предприятия не плаща от джоба си и не му пука/меко казано/ колко ще трябва да плати на възстановеният на работа човек, ще е така. Каква реформа, какви 5 лева, заблуждават ни и ни подхвърлят точно такива новини, и хората обичат да се ровят в чуждите работи , а КЕРВАНА СИ ВЪРВИ... ДАЙТЕ КАКВО СТАВА В ОБКЩИНАТА , А??
Съдя публикува:
25 Юни 2015 | 07:54
Добре е,че е стартирало делото.ИНТЕРЕСНО Е КАКЪВ ЩЕ Е ФИНАЛА.Всички знаем кой е на власт,кой крепи властта и че гарван гарвану око не вади.Свидетели сме на делата с престъпника Цв.Цв.Та ще искаме да живеем в нормална държава!

Добавете Вашия коментар

TOP