Стартира данъчната кампания в община Благоевград

11 Януари 2018 | 10:40
0 коментара
Общество

Данъчната кампания в община Благоевград стартира официално днес. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. 

Жителите на областния център на Пиринско са сред първите, които могат да се възползват от възможността да изплатят пълния размер на задълженията до 30 април и да получат 5 % отстъпка.

След тази дата, те ще могат да платят на две равни вноски  до 30 юни и до 31 октомври. До края на месец февруари всички задължени лица ще получат уведомителни писма за размера на своите задължения и сроковете за плащане.

Местните данъци и такси могат да бъдат платени на касите, намиращи се на партера на Община Благоевград. Те са с непрекъснато работно време в часовете от 07:30 до 18:30 часа. Плащането може да се направи, както по банков път, така и чрез ПОС терминал.

Патентният данък може да бъде внесен на четири равни вноски- за първото тримесечие – до 31 януари, за второто – до 30 април, за третото- до 31 юли и за четвъртото тримесечие до 31 октомври.

Община Благоевград предлага и услуга за плащане на местни данъци и такси чрез виртуален ПОС терминал за картови разплащания. Целта е собствениците на движимо и недвижимо имущество на територията на общината да бъдат улеснени и да имат възможност да погасят своите задължения дистанционно.  Платформата е  изцяло общинска и работи без посредници.

Системата е опростена и е изключително лесна за ползване. Данъчно задължените лица могат да направят справка и да пристъпят към плащане на сайта www.blgmun.com, в раздел „Електронни услуги“, „Справки и плащане на задължения плащане на задължения за местни данъци и такси“, влизайки в меню „Потребител“. Следва да бъде въведено ЕГН/ЕИК на физическо/юридическо лице, както и входящ номер и дата на документ, подаден  в Дирекция „Местни данъци и такси“.

Услугата е напълно безплатна за данъчно задължените лица.

Предоставяните възможности за ползването на административни услуги в по-широк спектър е сред приоритетите в управлението на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов

Добавете Вашия коментар

TOP