Станислав Костов след голямата чистка: Все още съм футболист на „Пирин“

21 Декември 2022 | 06:15
0 коментара
Спорт
Станислав Костов след голямата чистка: Все още съм футболист на  Пирин

Един от попадналите в черния списък на наставника на орлетата Христо Янев петима футболисти обяви, че раздялата му с родния клуб не е оформена документално. За плаващия си статут проговори нападателят Станислав Костов, а изказването му потвърждава опасенията, че двете страни не са постигнали споразумение за прекратяване на договора по взаимно съгласие без финансов иск.

Останалите четирима Николай Бодуров, Юлиян Попев, Китан Василев и Емил Янчев бяха заявили веднага след чистката категорично несъгласие да се откажат от полагащите им се заплати до края на контрактите и засега няма индикации за промяна в позицията им. „Все още съм играч на „Пирин“ и ръководството трябва да реши дали да ме остави. На този етап така стоят нещата. Има си шефове и треньори, които да направят най-доброто за отбора. Оказах се ненужен, но ще видим какво ще стане. Изпращам прекрасна година, живи и здрави сме, трябва да сме благодарни за всяко едно нещо, което ни се случва”, заяви остието.

Самокритична оценка за себе си и ласкава за наставника Янев даде поливалентният защитник Александър Дюлгеров. „В професионален план няма как да си кривя душата, тази година не беше това, което аз очаквах лично. Надявам се следващата да е по-успешна и се надявам отборът да се спаси, защото това е най-важното. Много го уважавам Христо Янев. Знам качествата му, какъв мотиватор е, какъв психолог на първо място. Знае как да предразположи футболистите да играят. Просто ще му трябва време и сега в подготовката се надявам да се сработим. Напуснаха ни доста хора, съставът ще има нужда от сериозно подсилване. Надявам се селекцията да бъде отворена и да останем в елитната група“, коментира Дюлгеров, който заедно с железния боец в средата на терена Красимир Станоев зарадваха с присъствието си учениците от V СУ „Георги Измирлиев“ на финалния мач от вътрешноучилищния футболен турнир и им поднесоха подаръци по случай наближаващите коледни и новогодишни празници. Двамата са възпитаници на школото в областния център. „Нашите футболисти Александър Дюлгеров и Красимир Станоев бяха специални гости на финала на училищния турнир по футбол в 5-о СУ „Георги Измирлиев“ в Благоевград. Двамата вдъхновиха младите футболисти за добро представяне, зарадваха ги с топки с автографи и им пожелаха весели празници и много успехи както в училище, така и на футболния терен“, написаха в официалната страница на клуба.

Кр. Станоев и Ал. Дюлгеров на гости на училището, в което са учили

СТОЙЧО СТОИЦОВ в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP