Станислав Кирилов е големият победител в първото издание на Екстрийм Ендуро Крупник 2021 г.

19 Декември 2021 | 20:59
0 коментара
Спорт
Станислав Кирилов е големият победител в първото издание на Екстрийм Ендуро Крупник 2021 г.

Високи скорости и адреналин на макс - такава бе днес атмосферата в село Крупник, а причината първото издание на Екстрийм Ендуро Крупник 2021 г.

 

В надпреварата се включиха 109 участника от цялата страна, като 106 от тях успяха да преминат цялото трасе и да финишират. Първи старта прекосиха Любомир Иванов и Кристиян Петров, които обаче не се класираха сред финалистите, тъй като получиха наказания заради липси на контролни марки. Двамата успяха да преминат през цялото трасе, което бе над 20 км. за около един час.

 

21-годишният Любомир Иванов, който е от София, сподели, че кара мотор, полупрофесионално, от около 5 години. Определи трасето в Крупник като средно тежко, допълвайки, че маркировката, поставена от организаторите, е била изключително добра. „Хареса ми много и състезанието, и организацията. Личи си, че момчетата много са се постарали“, каза още Иванов, заявявайки, че със сигурност отново би взел участие в Ендуро състезание в село Крупник.

 

Кметът на село Крупник Иванка Чакалска също коментира спортното събитие, на което кметството е домакин, като изрази увереност, че Екстрийм Ендуро Крупник със сигурност ще е събитие, което ще влезне в спортния календар на община Симитли.

 

Първото издание на Екстрийм Ендуро Крупник премина под патронажа на кмета на община Симитли Апостол Апостолов. Той от своя страна посочи, че е любител на адреналина и високите скорости, затова е подкрепил идеята на организаторите. „Заслугата не е толкова наша, колкото на момчета от Крупник, които са домакини. Ще се опитаме да направим това състезание традиционно за община Симитли. Ще положим усилия и се надявам, че ще успеем да го превърнем в едно от най-добрите състезания по ендуро не само в страната, но и в Европа“, подчерта кметът на община Симитли Апостол Апостолов.

 

Председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров пък заяви, че подкрепя напълно подобен вид събития, които събират и обединяват хората в името на спорта. „Надявам се, че ще успеем да развием още повече този вид спорт в нашата община, защото както знаете Симитли е притегателен център за любителите на екстремни спортове“, прибави той.

 

След края на състезанието, което продължи няколко часа, най – добрите състезатели получиха специални награди, които бяха осигурени от община Симитли и Иван Зографски.

 

С титлата „Най – млад участник“ може да се похвали Любомир Синев № 13 – 12-годишен (Ендуро Клуб Севтополис Казанлък). Наградата му бе връчена от Васил Зографски.

 

За „Най – възрастен участник“ бе избран Евгени Цонев № 69 – 60 годишен (Къртачите). Специалният си плакет той получи от Иван Зографски.

 

За „Най - голям Екстремист“ бе избран Емил Мишев № 93 (Бухово екстриим), а наградата си той получи от Иван Георгиев.

 

Един от организаторите на надпреварата, а именно Мирослав Димитров връчи отличието на класиралия се на пета позиция - Емил Мишев № 93 (Бухово екстриим).

 

Четвъртото място отиде при Руслан Цветанов № 29 (НК Ендуро Виктори), който бе награден от експерта „Връзки с обществеността“ към община Симитли Ливия Нинова.

 

Наградата на класиралия се на трето място Николай Славов №180 (Бухово екстриим) връчи Вилимир Александров, председател на Общински съвет – Симитли.

 

Кметът на село Крупник Иванка Чакалска връчи отличието на класиралия се на второ място Тихомир Кънов № 518 (Къртачите).

 

Големият победител в състезанието е Станислав Кирилов № 112 (WINBET HARD RIDERS). Той бе награден лично от кмета на община Симитли Апостол Апостолов.

 

Част от организаторите на състезанието, а именно Мирослав Димитров, Радослав Траянов и Радослав Христов връчиха специален плакет за „Цялостен принос“ на техния колега и приятел Иван Спасов, без който състезанието нямаше да бъде същото.

 

Специална грамота „Най – голям приятел на Ендуро спорта в село Крупник“ бе присъдена на кмета на община Симитли Апостол Апостолов.

 

За спомен от организаторите всички участници получиха специални тениски и стикери с логото на надпреварата.

 

Безспорно първото издание на Екстрийм Ендуро Крупник получи висока оценка от състезателите, включили се в надпреварата, както за организацията, така и за изключително добре маркираното трасе.

 

Всички изказаха специални благодарности към организаторите на състезанието, а именно Мирослав Димитров, Радослав Траянов, Иван Спасов, Радослав Христов, Иван Зографски, Васил Зографски, както и към кмета на село Крупник Иванка Чакалска и кмета на община Симитли Апостол Апостолов.

 

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов от своя страна изказа специални благодарности към Областна дирекция на МВР – Благоевград и Спешен център – Благоевград за оказаното съдействие и организацията, която бяха създали с цел обезпечаване реда и сигурността по време на спортната надпревара.

TOP