Станислав Балабанов: Кабинетът "Главчев" е резултат от глупостта и наивността на ПП-ДБ

05 Април 2024 | 22:26
0 коментара
Политика
България
Станислав Балабанов: Кабинетът Главчев е резултат от глупостта и наивността на ПП-ДБ
Лош ли е служебният кабинет на Главчев - резултатите ще покажат, но е резултат от глупостта и наивността на ПП-ДБ. Те промениха Конституцията така, че днес да имаме ярък политически кабинет на ГЕРБ. Това заяви в "Още от деня" по БНТ Станислав Балабанов от "Има такъв народ".

Относно оставането на Калин Стоянов на поста той коментира, че Стоянов, който е най-големият проблем за Кирил Петков, е министър по негово предложение.

"Видимо политическите интереси са намесени под някаква форма. Главният секретар на МВР беше по предложение на ген. Атанасов, прозира отзад ярка политическа намеса", отбеляза Балабанов.

Според него промените в Конституцията са можели да бъдат приети и без подкрепата на ДПС.

"С търсене на разговори с другите политически формации. Според г-н Денков след като ГЕРБ и ДПС сега са най-голямото зло, можеха да потърсят коментар и от останалите партии. Не ни потърсиха, има конкретни предложения - например главният прокурор да се избира пряко от народа, защото така е най-прозрачно, а не главният прокурор да стои в сянката на политическите интереси отзад. Това е въз основа на грешката на Христо Иванов и на желанието на ПП-ДБ да овладеят всичко в държавата, по този начин те попаднаха в собствения си капан", допълни Балабанов.

Той коментира предложението кой да оглави министерството на туризма така: "Евтим Милошев е бивш колега от повече от 25 години, нищо не ни свързва с персоната на бъдещия служебен министър на туризма."снимка:БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP