„Стаички“ в квартал „Вароша“ приютяват камерни изложби на млади автори от страната

12 Април 2022 | 16:32
1 коментара
Култура
Стаички  в квартал  Вароша  приютяват камерни изложби на млади автори от страната

Днес в двора на къщата музей на „Георги Измирлиев-Македончето“ в квартал Вароша бе официално открит артистичният проект „Стаички“, който обединява няколко камерни изложби на млади автори. Изложбите са експонирани в три от къщите в старинния квартал. Участниците в тазгодишното издание на „Стаички“ – „Различно пространство“ са Александър Лазарков, Зоран Мише, Калина Мавродиева, Катерина Димитрова, Кристина Маркова, Юлий Тасков и Явор Костадинов. Всеки от тях днес представи себе си и своите произведения пред публика и журналисти.

Събитието бе открито от художника Сашо Стоицов, който е куратор на проекта, директора на Градската художествена галерия Иван Милушев и директора на дирекция „Култура, спорт, туризъм“ в Община Благоевград Силвия Домозетска. „Чрез този проект имаме възможността да усетим една интересна симбиоза между възрожденската архитектура и авангардизма на младото поколение.“ – каза Силвия Домозетска.

Своеобразното арт пространство „Стаички“ в квартал Вароша ще остане достъпно за публиката до 26 април.

Стаички  в квартал  Вароша  приютяват камерни изложби на млади автори от страната
Стаички  в квартал  Вароша  приютяват камерни изложби на млади автори от страната

Добавени коментари

Милко публикува:
12 Април 2022 | 16:59
Усвояване на парички - т.крадене на общински пари - така се нарича това българско явление! Тук държавата финансира всички глупости! Затова нямаме стойностно изкуство, нито творци! Чакат надържавната ясла и се борят да са на щат! Караме си съвсем по комунистически, само когато стоне дума някой да прибере повечко, се прави арт акцийка по проект, финансиран я от държава, я от кметство, я от ЕС! Къде е Майстора да види, да се обърне в гроба!

Добавете Вашия коментар

TOP