Среща по въпросите на обществения ред и сигурност преди летния сезон в Банско

09 Април 2024 | 12:06
7 коментара
Общество
Благоевград
Среща по въпросите на обществения ред и сигурност преди летния сезон в Банско

Областното ръководство на МВР, начело с директора на ОДП – Благоевград старши комисар Даниел Димитров, началникът на РУ на МВР-Банско гл.инспектор Кирил Стоянов и екипът му се срещнаха с общинското ръководство на Банско, кметове на населени места в общината, директора на НП“Пирин“ Росен Баненски, директори на училища и детски градини и представители на туристическия бизнес.

 

 

Срещата беше инициирана от ст. комисар Димитров и организирана със съдействието на кмета на община Банско Стойчо Баненски във връзка с предстоящия летен сезон. Участниците в нея дискутираха специфичните задачи за осигуряване на обществения ред и сигурността през ваканционните за учениците месеци и активния туристически сезон, както и безопасността на движението по пътищата и регулацията на трафика в града и планината.

 

Предвид ранното затопляне и недостатъчните валежи, специално внимание бе отделено на превенцията на опасността от пожари в селскостопанските землища, в горите и на територията на НП“Пирин“.

Акцент в срещата беше темата за осигуряването на условия за отглеждане и възпитание на децата в здрава и спокойна среда в семейството, училището и на улицата. Единно беше мнението, че за това са необходими общи и непрекъснати усилия на всички институции и граждани. Това се отнася и за темата с домашното насилие, към което в обществото трябва да се възпита нетърпимост и активно отношение за противодействие.

Среща по въпросите на обществения ред и сигурност преди летния сезон в Банско
Среща по въпросите на обществения ред и сигурност преди летния сезон в Банско
Среща по въпросите на обществения ред и сигурност преди летния сезон в Банско

Добавени коментари

Банско НАД мацурев! публикува:
10 Април 2024 | 13:44
Банско винаги е било и ще бъде с бъдеще БЕЗ МАЦУРКО-прост! Тоя лигльо да се скрие вече,че колкото повече се показва--толкова повече герб ГУБИ!Ай у лево,простаче!
Банско За Мацурев публикува:
10 Април 2024 | 07:37
Приятели на Банско, приятели на ГЕРБ! За града ни има бъдеще! Но трябва да се борим за него! Предстоят избори! Банско няма защитник в Парламента! Няма финансиране, няма подпомагане! Нашето момче Мацурев ще се бори за Банско, нека пак му дадем доверието си и Банско ще просперира! Да заложим на опита, образованието и морала!
Райна Княгиня публикува:
09 Април 2024 | 18:24
Какъв ред бе важното е че на Принцо дървата са на тротоаре и куп боклуци е натрупал на ул.Мингьо Тодев и даже се тупа по гърдите че никой не го закача
Коце Дунин публикува:
09 Април 2024 | 18:09
Киро Стоянов иде полутрезен на работа тия ред искат
троию публикува:
09 Април 2024 | 15:08
абе много се краде в тая община
той публикува:
09 Април 2024 | 13:47
малее кмета на Добринище е супер,егати и тиквата
даскал публикува:
09 Април 2024 | 12:13
е убаво сте се сбрали а как че действаме с наркотиците в училищата всеки трети ученик в банско взима наркотици ако не вервате направете един тест утре сутринта и че видите оти се знае кой драпа конците на полицията в банско стария си рукаше ване дане и я

Добавете Вашия коментар

TOP