СРАМ ЗА МАЙСТОРА! Протече изцяло реконструираният централен площад „Георги Измирлиев-Македончето” в Благоевград

09 Март 2020 | 15:39
19 коментара
Общество

Само след една година протече изцяло реконструираният централен площад „Георги Измирлиев-Македончето” в Благоевград. Подплощадното пространство е във вода. Наводнен е и подземният паркинг между сградата на РЗИ и АУБ.

Това е най-скъпият и провален проект на екипа на д-р Атанас Камбитов. Освен, че протече площадът, не работят и асансьорите нужни за достъп на хората в неравностойно положение.  В проекта бяха заложени и пеещи фонтани, за които днес ще разследва прокуратурата. Въпреки че проектът не е изпълнен до край, екипът на д-р Камбитов се разплати на фирмата изпълнител, като за бонус е подписан и анекс за 800 000 лева.

Днес екскметът д-р Атанас Камбитов, строителите Михаил Камбитов и Димитър Янков - Кенеди ще трябва да отговарят пред правосъдието за строителството на централен площад „Георги Измирлиев” в Благоевград. 

Припомняме, че миналата година с водосвет и изпълнения на ансамбъл „Пирин” в Благоевград бе открит изцяло реконструираният централен площад „Георги Измирлиев-Македончето”.

Проектът „Благоустрояване на градската среда” бе осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” - 2014-2020 г., съфинансирана от ЕС, чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Проектът е на стойност 5.5 мил. лв.

Той включва цялостно обновяване на площада, изграден в годините 1985-1987 г., рехабилитация на пешеходната зона, създаване на достъпна безопасна и уютна градска среда чрез изграждане на съоръжения за улеснен достъп на хората в неравностойно положение до важни обществени, културни и административни сгради.

Подобряване на зоните за отдих и развлечения в централната градска част. Изцяло е подменена компрометираната настилка на площада, като е запазена нейната графична характеристика и цветово решение. Ремонтирано е подплощадното пространство и фонтаните, които вече са хидроизолирани, с художествено осветление и пеещи. Обособени са зони за отдих.

„Това бе един много труден проект, имаше доста предизвикателства, работеше се под напрежение, но важното е, че успяхме. Благодаря и на регионалното развитие като управляващ орган, искам да кажа едно голямо, искрено, огромно благодаря на хората, които преди 30 години изградиха целия този комплекс, дадоха началото на европейската визия на Благоевград. Благодаря на тогавашния кмет Лазар Причкапов, на заместника му по строителството инж. Захари Донев”, каза в словото си кметът на града д-р Атанас Камбитов, който увери, че са подходили много отговорно при реализацията на проекта.

„Този площад през всичките тези години бе символ на Благоевград, а един символ не бива да се променя. Проектът, който реализирахме е пример за последователност, приемственост и за надграждане. Обещахме пеещи фонтани и го направихме – за радост на благоевградчани и гостите на града”, завърши кметът.

Добавени коментари

Ivan публикува:
10 Март 2020 | 12:36
Е Бриндо тоя са новия Кмет пък ги погребва хората и ги уволнява.Най простия кмет...Женати я назначиха нали,за това го защитаваш..
Антония публикува:
10 Март 2020 | 09:02
Идете вижте отдолу в Болинга,какво се случва- море
Пирин публикува:
10 Март 2020 | 08:38
До "до пиринско" Отворко, отидида видиш, че и днес водата е там, а на първата снимка ясно се вижда, че вместо да е във отводнителният канал, водата се е спряла точно преди него! Защото наклона е обратен, както и ти!
чанков публикува:
10 Март 2020 | 08:27
пеещи фонтани откраднати плочки неработещи асансьори недовършен площад томов ли виновен бе майка ви гадна гербаджийска докарахте града до просяшка тояга затвор за всички крадци
до пиринско публикува:
10 Март 2020 | 07:49
ЧОЧО ПИЯНИЦАТА ДА ВИ ДАДЕ ПО ХУБАВА СНИМКА ОТ АРХИВА
до омбоцмана публикува:
10 Март 2020 | 06:58
пари пари и пак пари ама требе и акъл викаше наско и че на лъжата краката са къси ами сега какво стана площада требеше да бъде до гум днешното мол ларго къде са плочките или само се изписаха. омбоцмана да вземе участие
???? публикува:
10 Март 2020 | 06:55
На Бриндо май му е жега, заради Злата и се чуди какво да измисли. Тази снимка се нарича фейк новина.
Ицо публикува:
09 Март 2020 | 22:35
Насо, Насо години трябва да мина след теб, за да се оправи града.
Люси публикува:
09 Март 2020 | 21:16
Бриндо е виновен
Сър Пичук публикува:
09 Март 2020 | 21:11
Още като работеха по тях бе ясно, че се работи хептен калпаво и некачествено, с лоши материали и цигани, които нищо не разбират от технологии, запълваха между плочките с пясък, който след първия дъжд бе отмит и плочите се начупиха и разместиха и т.н. Впрочем по същата схема и със същото качество т.нар. "ректор" на ЮЗУ, пишман-"проф." пенсионер БоЮр "ремонтира пространството около 1.ви корпус и окраде хиляди грешни пари по примера на бати Камби!
До кмета на община Благоевград публикува:
09 Март 2020 | 21:10
Томов направи ревизия на площада и докладвай на гражданите на Благоевград ако има нарушение
гражданка публикува:
09 Март 2020 | 19:17
Проекта за смяна на плочките има ли го некъде да се види докъде трябва да бъдат подменени плочките
ФАК публикува:
09 Март 2020 | 18:45
СЕГА Е МОМЕНТА ДА СЕ ПОДКАРА ЦЕЛАТА МАФИЯ В БЛАГОЕВГРАД СЕГА ТРЕБЕ РЕСТО ЗА ПЛОЧКИТЕ И ВЕЛОАЛЕИТЕ
kyde e granita публикува:
09 Март 2020 | 18:29
kyde sa starite plo4ki be mamawi gadna za6to ne oprawihte plo]adite po selata za6to ili samo dalaweri kyde e granita ot centyra kyde ne 4erwenite plo4ki a granita kyde e be kenedi kydee 6e hodite w zatwora
питам публикува:
09 Март 2020 | 17:24
Кенеди и Мишо Камбитов къде са в схемата верно ли продават базата в айдарово нещо греда с работата ама ще има запор от кпконпи или греша питам за Кучката само
$$$$$$ публикува:
09 Март 2020 | 16:53
Течеееее, всичко тече....Това е песен, но и в действителност. От джобовете на нас в джоба на Камбитов и Христинка!
до камбитов публикува:
09 Март 2020 | 16:38
Ресто да върнеш до стотинка всичко.
Атанас Станкев Камбитов публикува:
09 Март 2020 | 16:30
Какво толко нали откраднахме 13 милиона сега съм по София
пеещи фонтани публикува:
09 Март 2020 | 15:55
Какви пеещи фонтани бе това са глупостите на шопова от общината пускат музика по микрофоните които са поставени по цялата градска част. За тази инсталация е плащано два пъти , последно се платиха около 20 хил лева за да пускат музика по главната. Ако е заложено в проекта пеещи фонтани значи има кражба.

Добавете Вашия коментар

TOP