Спряха погребението на Ангел Христов от братя Галеви, разследват как е влязъл в България

04 Юни 2023 | 09:18
1 коментара
Общество
България
Спряха погребението на Ангел Христов от братя Галеви, разследват как е влязъл в България

Окръжна прокуратура - Кюстендил е образувала 2 досъдебни производства по повод смъртта на Ангел Христов - Геле, познат като единия от Братя Галеви.

Първото трябва да установи дали починалият човек е действително Христов, а второто - какви са причините за смъртта и дали тя е естествена, защото по тялото няма следи от насилие при първоначалния оглед.

Трупът е закаран в столична клиника за съдебно медицинска експертиза. Не са установени следи от насилие. Прави се индентификация дали лицето е издирнаното Ангел Христов. Това потвърди за "Телеграф" говорителят на окръжната прокуратура в Кюстендил Мариана Сиракова.

Погребението е насрочено за 13.30 ч в църквата Свети Георги в Дупница. В двора й тече усилена подготовка. Група от над 10 души коси ливадата и премита, за да бъдат посрещнати опечалените.


Захари Белчев

Ангел Христов Геле почина вчера в къщата си в дупнишкото село Ресилово. Той, заедно с Пламен Галев напуснаха страната преди години, след като бяха осъдени за организирана престъпна група. Те бяха обявени за издирване и с червена бюлетина на Интерпол.

Според източник на Pirinsko.com, погребението на Ангел Христов ще се проведе в Дупница, въпреки забраната на МВР.

От МВР заявиха, че се извършва вътрешна проверка как Ангел Христов се е прибрал в България без да бъде задържан за излежаване на присъдата си. Според наши източници няма данни за влизане с неговата самоличност. Възможно е да ползвал документ с чужда самоличност.

“Братя Галеви” бяха осъдени по обвинение, че са принудили Пламен Миланов от Дупница да им прехвърли 50% от таксиметровата си фирма "Сити транс" ООД, както и всеки месец да им предава половината от оборота си. В окончателната си присъда по казуса Върховният касационен съд (ВКС) записа, че по този начин "братята" са ощетили Миланов с над 82 000 лева.

В края на 2015 г. Миланов и млада жена бяха открити мъртви в помещение в Дупница без видими следи от насилие.

Смъртта на Ангел Христов идва скоро след убийството на друга знакова фигура от българския ъндърграунд - Красимир Каменов-Къро, който беше застрелян в края на май заедно със съпругата си в Кейптаун, ЮАР.

снимка:Телеграф/Захари Белчев

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Добавени коментари

Golyu публикува:
04 Юни 2023 | 09:51
Да не би да се събуди и да им каже, как е станало?? Погребете го, пък после си разследвайте!

Добавете Вашия коментар

TOP