Спряха питейната вода на "Пирин Голф" и базите на Балканстрой в Разлог за неплатени сметки

04 Ноември 2015 | 16:59
10 коментара
Общество
Спряха питейната вода на Пирин Голф и базите на Балканстрой в Разлог за неплатени сметки

ВиК - Благоевград спря водата на Пирин Голф и базите на "Балканстрой" в Разлог, съобщи репортер на Pirinsko.com.

Според източник, ВиК - Благоевград чрез поделение Разлог е спряло захранването на питейната вода в луксозния комплекс заради неизплатени задължения за няколко десетки хиляди лева.

Pirinsko.com потърси за коментар управителят на ВиК - Благоевград инж. Росица Димитрова, която потвърди информацията, но отказа да коментира подробности по случая.

Пирин Голф е международен 5-звезден комплекс, разположен в красивата разложка долина и подножието на Пирин планина.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Припомняме, че две от най-големите банки в страната – Обединена българска банка (ОББ) и Уникредит Булбанк се оплакаха от опит на компанията „Балканстрой“, да избегне изплащане на кредит за над 60 милиона към тях чрез офшорна схема. Това се казва в съобщение на двете кредитни институции до медиите.

ОББ и Уникредит съвместно са финансирали изграждането на завод за гипсокартон и гипсови изделия „Техногипс”, собственост на „Балканстрой” АД, чрез предоставен кредит, обезпечен със залог на цялото предприятие и отделните негови активи, на стойност 33 милиона евро. Предприятието, което се намира в община Раднево, произвежда гипс, който е остатъчен продукт от сероочистките на държавната „ТЕЦ Марица изток 2″, в които серните окиси се улавят във вар. Cлед като двете банки предприемат действия за принудително събиране на кредита, офшорна компания, регистрирана на остров Тортола с капитал от 100 долара – „Инвенто бизнес корп.”, предприема координирани с длъжника действия, които препятстват събирането на залога, заявиха от ОББ и Уникредит.

Офшорката се представлява от лице, участвало в управлението на фирми от групата на „Балканстрой”. Строителната компания на Николай Калоянов е изпълнител на редица проекти в страната, сред които участъци на софийското метро и ски зоната в Банско, управлявана от концесионера „Юлен“. Преди дни неин служител получи условна присъда за незаконна сеч при строителството на един от лифтовете в планината над Банско през 2010 г. Самата „Юлен“ и свързаната с нея „Витоша“ ски също са офшорна собственост, управлявана от Георгиус Георгиу – длъжник на Първа инвестиционна банка, свързан с акционерите на ПИБ Цеко Минев (председател на Българската федерация ски и основен двигател на ски проектите в Пирин и на Витоша). „За съжаление, установяваме прилагане на добре позната схема да се използва анонимността на офшорни компании при опит за ограничаване и практическо обезмисляне на законовите права на кредиторите”, се казва в прессъобщението.

На 9 февруари 2015 г. в Централния регистър на особените залози в полза на офшорната компания „Инвенто бизнес корп.” е вписан залог върху всички движими вещи, машини и съоръжения на „Техногипс” ЕАД за сума от 60 милиона лева. Четири часа по-късно в същия ден, офшорката пристъпва към продажба на заложеното имущество, което длъжникът ѝ предава незабавно и доброволно, обясняват от банките. „Случаят показва явен стремеж за отнемане възможността на кредиторите да се ползват от предоставената им от закона защита, като съществува риск да се проведе процедура по продажба на заложените активи без реално разгласяване, ред и правила за участие, с което имуществото да се продаде на предварително определен единствен облагодетелстван купувач”, твърдят ОББ и „Уникредит Булбанк”.

„Според пазарна оценка от декември 2014 г., заложените движими вещи имат стойност от над 30 милиона лева. ОББ АД и „Уникредит булбанк“ АД считат, че евентуалната им продажба на стойност, занижена спрямо тези нива, ще бъде явен опит за нарушение на закона и увреждане на интересите на кредиторите на дружеството. Банките няма да допуснат подобни нарушения на закона и с всички допустими от него средства ще защитават правовия ред и законните си интереси”, се казва още в съобщението./Ureport.

Спряха питейната вода на Пирин Голф и базите на Балканстрой в Разлог за неплатени сметки

Добавени коментари

до Андрей публикува:
05 Ноември 2015 | 10:21
Какъв Бриндо бе,ти не виждаш ли за какво става на въпрос че тези от Балканстрой не си плащат нито вода нито ток и заплати на работниците.Явно много си се объркал Андрейчооооо
Андрей Кирилов публикува:
05 Ноември 2015 | 09:10
Бриндо, я вземи се научи да пишеш грамотно, крайно време е, че тогава си пиши коментарите. Всичките до един са само и единствено твои. От къде тази злоба в това малоко тяло си събрал?
цецо публикува:
04 Ноември 2015 | 20:22
Тия ако са в циганска Румъния щеше да са на топло но кво се оказва при нас е по голяма цигания
до запознат публикува:
04 Ноември 2015 | 19:43
да прави си ,че този върбовчик Капчин е манипулатор и трябва да си ходи от Разлог,но този мръсен агент на ДС няма се махне от тук,защото за него Балканстрой е море без дъно,той си прави и много други неща без знанието на Коце и Данчо.Този наистина е БОКЛУКА КАПЧИН,колко хорица само са страдали и страдат от този ,това си е агент от ДС а те са най долната измет........
потърпевш публикува:
04 Ноември 2015 | 19:15
Чии кур търсите още там бали прости
Запознат публикува:
04 Ноември 2015 | 18:40
НЕ САМО ВОДАТА ГОВОРИСЕ ЧЕ И ТОКА НЕ СИ ПЛАЩАТ ИНАЧЕ РАЗКОПАХА БАНСКО А СА ДА ВИДЯТ ДАЛИ Е ХУБАВО
от запознат до запознат публикува:
04 Ноември 2015 | 18:09
Докато има такива хора началници като ДС Альоша Капчин цялата фирма потъва.Тежко им на работниците който са там.Единственият манипулатор във тази фирма който трябва да си ходи е Капчин.Той само манипулира Коце и Дане и те му вярват.Същият регистрира фирми във Горно Драглище без знанието на Калоянов и Каназирев.Този идиот Капчин до като е там няма да има плащания за работника,той непрекъснато ги глобява за щяло и нещяло и накрая нямат пари да взимат защото са глобени хорицата.
до запознат публикува:
04 Ноември 2015 | 17:55
Да правилно казваш не плащат и то не от днес а от години и пак стоят хорица да им работят,а тази фирма потъва бавно но славно,да мърши са там миришът от далече.....
разлог публикува:
04 Ноември 2015 | 17:51
Тези са мошенници,не водата а всичко трябва да им спрът,има още жалки хорица,които стоят в тази мършава/казвам мършава,защото само мърши има в ния/фирма Балканстрой тоез тя вече не се и казва така,но това е друга тема.
запознат публикува:
04 Ноември 2015 | 17:30
отдавна трябваше да стане това,те не плащат никаде и на работника не плащат

Добавете Вашия коментар

TOP