Спортна олимпиада в Благоевград

16 Април 2024 | 10:17
0 коментара
Спорт
Благоевград
Спортна олимпиада в Благоевград

Студенти и преподавателите им се включват в спортна олимпиада. 

Ще се надпреварват в състезания по футбол, волейбол, баскетбол, тенис на маса, тенис на корт, бягане, щафета 4х100 метра, вдигане на тежести и канадска борба. Традиционните олимпийски игри са в Американския университет в Благоевград. Ще има и състезания по американска народна топка и спайкбол. Започва на 18 април с тържествена церемония в спортната зала на АУБ, като освен музика и забавления, ще има и тържествено запалване на олимпийския огън.

Първите спортни състезания ще започнат на 20 април с плуване в Спортен комплекс „Пирин“. В рамките на деня ще се проведе и маратон на алеята в парк „Бачиново“, както и футболен мач, баскетболна среща и стрелба от тройката в кампуса на АУБ в Благоевград . На 21 април събитието ще продължи на бейзболното игрище до благоевградския парк „Бачиново“. Състезанията ще започнат в 09.30 часа, а в 18.00 часа ще бъде церемонията по награждаване на победителите. Предвидени са общо 211 медала за състезатели в различни спортове, които по традиция ще бъдат връчени от млад български спортист, чието име организаторите запазиха в тайна.

Всяка година организаторите на игрите си избират благотворителна инициатива, за която се набират средства. Тази година, с оглед олимпийските игри, кампанията ще бъде в подкрепа на Националната параолимпийска организация.

Добавете Вашия коментар

TOP