Спортика се разграничи от анкетата „Футболист на футболистите

26 Май 2023 | 10:04
0 коментара
Спорт
Благоевград
Спортика се разграничи от анкетата  Футболист на футболистите
Ръководството на ФК Спортика изрази възмущението си от начина на определяна на номинациите в поредното 22 - ро издание на анкетата „Футболист на футболистите" и по конкретно в номинацията 10- те най- добри футболистки.

Кой и как определи точно тези десет момичета не ясно, но е повече от недостойно в списъкът с имена да липсва едно, това на Лиляна Костова. В 13 мача този сезон Костова е отбелязала 18 попадения, статистика която явно не означава нищо за тези, които определят номинациите. Защото вглеждайки се в имената виждаме например вратарката на Етър Велико Търново, момиче срещу което нашата редакция няма нищо против, но само преди няколко дни точно Лиляна Костова и нейните съотборнички от Спортика и вкараха цели 7 попадения. Имена като Жасмина Атанасова от ЛП Суперспорт, Катерина -Мария Равначка от Пирин Благоевград, Силвия Найденова от Севлиево лейдси сигурно говорят много, но едва ли толкова много, че да заемат мястото в тази анкета на родената в Петрич Лиляна Костова. Дори и присъствието на Антонина Шопска в този списък, също буди съмнения. Та тя има мачове, колкото пръстите на едната ръка през този сезон в родното първенство.

Поредната гавра със женския футбол е налице и то е вследсвие на непознаването на това направление в родния футбол, а подигравката с най- успешната българска футболистка, явно е поредната поръчка от свише. С оглед на така представената анкета, ФК Спортика отказва да участва в този фарс, наречен анкета "Футболист на футболистите"  Да припомним, че всяка година в края на футболния сезон Асоциацията на българските футболисти организира единствената по рода си у нас анкета „Футболист на футболистите". В нея участват всички футболисти от „А" и „Б" футболните ни групи – българи и чужденци.

Целта е футболистите сами да изберат най-добрия измежду тях за настоящия футболен сезон.

Добавете Вашия коментар

TOP