Спортика с нови три точки

09 Май 2024 | 09:58
1 коментара
Спорт
Благоевград
Спортика с нови три точки

Отборът на Спортика Благоевград се наложи над ЛП Супер спорт с 2:0 в дербито от 23-тия кръг на женското футболно първенство, играно в София. Вени Сърбинска откри резултата в 37-мата минута, а след почивката Василена Стефанова (72') също се разписа. 

С успеха Спортика изпревари днешния си съперник в класирането и вече заема третото място. Столичният тим пък е на пета позиция. Гостите от Благоевград започнаха срещата по-активно, но така и не успяха да реализират в първия половин час игра. Натискът продължи, а логичното се случи в 37-мата минута, когато Вени Сърбинска беше изведена на отлична стрелкова позиция и хладнокръвно се разписа. 

И след почивката Спортика беше по-добрият тим на терена, но отново липсваше завършващият удар, а и добрите намеси на Роксана Шахънска не позволиха второ попадение.

В 72-рата минута гостите организираха страхотна контраатака - Сърбинска изведе Шопска, а тя намери Василена Стефанова, която беше оставена непокрита в наказателното поле на ЛП Супер спорт и без никакви проблеми покачи на 2:0. В заключителните минути на мача домакините имаха две добри възможности, oт които обаче не успяха да се възползват и останаха без почетен гол.

Добавени коментари

фен публикува:
11 Май 2024 | 18:16
Спорика без бюджет мачка, лейдите на пирин къде са Браво на Спортика и на треньора им

Добавете Вашия коментар

TOP