Списък с партийни предатели в Разлог и предложение за изключването им внася в ИК на ГЕРБ областният лидер А. Новаков

29 Ноември 2023 | 09:17
21 коментара
Политика
Благоевград
Списък с партийни предатели в Разлог и предложение за изключването им внася в ИК на ГЕРБ областният лидер А. Новаков
Очакванията са преди Коледа и общинската структура на партията в Благоевград да повтори примера на разложките им съпартийци Списък с членове на ГЕРБ в Разлог, които трябва да бъдат изключени от партията заради работа на последните местни избори срещу нея, връчи на областния председател на ГЕРБ Андрей Новаков местната партийна организация.

Под №1 там е записан бившият заместник-кмет от ГЕРБ Венцислав Гърменов, който на вота на 29 октомври се яви като кандидат на СДС /ВМРО-БНД/.Ще отнеса предложението на ГЕРБ – Разлог в Изпълнителната комисия, защото по устав само тя може да изключва членове на партията“, обясни Новаков за „Струма“.

Той допусна, че не е изключено такъв списък да му бъде връчен и от ГЕРБ – Благоевград. „Ще се съберем преди Коледа и много вероятно е от благоевградската организация също да се появи такова предложение, защото от доста време се чуват такива мнения“, коментира Новаков.

3 седмици след събранието на общинската организация на ГЕРБ в Благоевград той още не може да проумее цирка, който организирали в залата Йордан Андонов и Красимир Роячки, искайки оставката на цялото областно ръководство заради провал на изборите.

Припомняме, че тогава и двамата се появиха на събранието, въпреки че на местните избори Андонов беше кандидат за общински съветник от листата на ВМРО, а Роячки, включен в кандидатсъветническата листа на ГЕРБ, изкара цялата предизборна кампания, агитирайки съпартийците си да дадат гласа си за бившия кмет Атанас Камбитов, а не за подкрепения официално от партията независим кандидат за кмет Илко Стоянов.

Новаков получи списъка с предложените за изключване гербаджии на областното събрание на ГЕРБ, свикано в понеделник в залата на читалището в Разлог.

На него присъстваха голяма част от областното ръководство на партията като бившия депутат Георги Динев, ексобластния управител Бисер Михайлов, общинската лидерка на Благоевград Даниела Савеклиева, кмета на Петрич Димитър Бръчков, общински председатели от цялата област, дойде дори кметът на Кресна Николай Георгиев, който след няколко мандата под знамето на БСП напусна червените и се яви на тези избори като независим с широка партийна подкрепа, включително и от ГЕРБ. Задачата на форума бе да се направи анализ на представянето на ГЕРБ на местните избори в Благоевградска област.

Като своеобразен домакин кметът на Разлог Красимир Герчев, който е и член на областното ръководство, отчете крайните резултати като много добри за ГЕРБ и даващи основание от Пиринския край да бъде излъчен поне един зам. министър в правителството на Мария Габриел. Герчев бе и риторът, повдигнал въпроса с предателите в партийните редици.

„Имаме над 25 нови заявления за членство в Разлог, но в същото време е необходимо да изключим от редиците си членове на партията, които работиха против нас по време на изборите. И като член на областното ръководство призовавам всички общински структури да ревизират членската маса, ако са имали сходен проблем. Само с хора принципни и безкористни можем да отстояваме позициите на ГЕРБ в област Благоевград“, категоричен бе разложкият кмет.

Аналогична оценка за изборните резултати направи в изказването си и А. Новаков. „На предишното събиране бяхме с 3-ма кметове от ГЕРБ, сега си запазихме Петрич и Разлог, върнахме си Банско, Хаджидимово и Кресна са с наши кметове, в Струмяни на Ради Пецанов няколко гласа не му стигнаха за балотаж, имаме потенциал в Симитли.

Бях на 19 години, когато станах член на ГЕРБ, и познавам възможностите на партията. И тук съм напълно съгласен с Краси Герчев, че ако се освободим от тези, които все още се водят при нас, но всъщност по никакъв начин не припознават идеите ни, на следващите избори ще се представим още по-добре“, убеден е Новаков. \struma.bg

Добавени коментари

дине публикува:
29 Ноември 2023 | 23:13
стане ле народо спукана им е работата на тези боя им е кърпа вързан
Разлог публикува:
29 Ноември 2023 | 22:11
Не знам кога народо в таа държава че разбере еднаж за винаги че требува да излиза и да гласува на всички избори тога не че се види ни Бойко ни Пеевски ни Доган ни Герчевия докато гласуват само зависимите и купените а друджите си бъркате в носо така че е
частник публикува:
29 Ноември 2023 | 21:51
махайте се не разбрахте ли губите с всеки ден вън от обществените работи ако искате работа в частният сектор
герб публикува:
29 Ноември 2023 | 17:54
краси защо един коментар няма хубав за теб и андрейчо защо можете ли да си го обясните -защото никой не ви иска как да ви го обесня не зная
Истината публикува:
29 Ноември 2023 | 17:17
Сега краската ще се оправдава още няколко месеца с предишното ръководство, но какво ще прави след това. Като всички знаем, че неможе да работи и няма акъл за нещо смислено, освен да краде. А пък и вече излиза информация тука там че си иска ресто от фирмите, голяма промяна нема що!!!
Разлог публикува:
29 Ноември 2023 | 17:13
Краси Герчев стана кмет благодарение на ДПС и циганския вот. Това е истината и като такава тя трябва да се казва.
мвр публикува:
29 Ноември 2023 | 17:09
леле леле с конските вагони и към белене на заслужена "почивка"
Състрадание публикува:
29 Ноември 2023 | 16:15
Последните дни под статиите за Герчев има само лоши коментари.. чак изпитах състрадание към този човек, иска ми се да напиша нещо хубаво за него.. но няма какво.. сори В падиза!Там ти е мястото!
блг публикува:
29 Ноември 2023 | 15:59
този е пълен провал
яден публикува:
29 Ноември 2023 | 14:04
а бе ..... не искам да обиждам ами преди 4 години как предадохте камбитов и икономов боклуци долни
ЕС публикува:
29 Ноември 2023 | 13:44
този ако е кандидат за европейските избори ще падна от смях
Партийо любима публикува:
29 Ноември 2023 | 13:04
Въй!! Става страшно!! То живот нема ако си не от тех. Новаков още млад и не знае как беше по бай Тошовото време. Същото. Кой ще гласува за теб на европейските избори лятото? Чакаме другарски съд. Белене!!!
Любчо публикува:
29 Ноември 2023 | 12:50
Не виждам в списъка наи големия предател Л Татарски- Вънджьов
бай тошо публикува:
29 Ноември 2023 | 12:30
андрейчо демокрацията е всеки да има мнение и да го изказва публично и да не го е страх,всичко друго заплахи с уволнения или с наказания е автокрация ти КАКЪВ СИ
вмро публикува:
29 Ноември 2023 | 11:22
ще изгоните принципните и честните а крадците и подсъдимите да остават -с тази политика още малко ви остава и сами ще паднете
разлог публикува:
29 Ноември 2023 | 11:10
герчев е срам за герб и разлог,показа как не трябва да се управлява и как се коалира с турците срам за всички
герб публикува:
29 Ноември 2023 | 10:46
по добре побликувайте списака на членовете оставащи в герб разлог, колко от тях си плащат членски внос и на колко герчев им плати за да го предложат за кмет. кмет на кайшка воден от ревански и пеевски.
до Новаков публикува:
29 Ноември 2023 | 10:39
Ти си най-големият продажник, бе смотан! Ти и Даниела съсипахте партията и точно вие сте за гонене, а не редовите членове, които години наред изнасяха изборите на свой гръб.
банско публикува:
29 Ноември 2023 | 10:32
с какво си спечелил банско ,продадохте го преди 4 години и сега го спечелил пълни глупости,виж колко гласа има герб банско и тогава говори
разлог публикува:
29 Ноември 2023 | 10:25
жалко лансирате крадците и подмазвачите а честните и принципни хора гоните
герб публикува:
29 Ноември 2023 | 09:46
хахаха ми то вие сте най големите предатели бе смешници продадохте се за пари и власт пу не ви е срам

Добавете Вашия коментар

TOP