Спират коли заради ремонт на пътя към хижа "Беласица"

28 Септември 2022 | 10:25
0 коментара
Общество
Спират коли заради ремонт на пътя към хижа Беласица

Възстановяват и укрепват пътя от Петрич към хижа "Беласица", разрушен след обилните валежи. Разчиства се свличането на земна маса върху пътя от прилежащите скатове и свличане на пътното трасе на отделни участъци.

Дейностите са насочени към осигуряване на безопасността за всички, ползващи този маршрут в планина Беласица. За целта ще бъдат изградени укрепителни съоръжения и водостоци - подпорни стени за укрепване трасето на пътя в най-належащите и опасни участъци и водостоци за отвеждане на водите от дерета причинили отнасяне на пътното платно.

Цялата необходима документация е съгласувана и с РИОСВ – Благоевград, предвид факта, че се навлиза в територията на ПП „Беласица“ със статут „защитена“.
Малката ширина на пътното платно и получилите се пропадания ще доведат до затваряне на пътя за движение на МПС в периода на изпълнение на строителството на подобектите.

Строител на обекта е „МОНОЛИТ-21 - АНДОНОВ И ЗАХОВ”, информираха от Общината. Съдружник във фирмата е бившият депутат от ГЕРБ Митко Захов. Предстои затвяряне на участъци от компроментираното трасе. Ще се поставят информационни табели в началото на пътя.

Добавете Вашия коментар

TOP