Спират безконтролната сеч на горите в България

01 Юни 2021 | 15:30
4 коментара
Общество

Спиране на безконтролната сеч на горите в България и засилени проверки. Служебният министър на земеделието проф. Христо Бозуков е издал заповед за ограничаване сечите в държавните горски територии до края на годината. 

Допуска се санитарна сеч само за опазване на горските територии от пожари.

"То на обществото е ясно какво става в българската гора. Българската гора е белият дроб на държавата. Освен това огромно влияние има върху климатичните промени и водоизточниците”, коментира министърът. И допълни:

"Така че тази масова безконтролна и бракониерска сеч води до тези проблеми в климата до намаляване на водоизточниците, падането на подпочвените води и всичко това трябва да бъде ограничено”.

Добавени коментари

Тъп дървар публикува:
04 Юни 2021 | 07:38
То така се спира с думи.нека идат на място и да пазят 24 часа всички пътища,и не само горките горски без права и средства,които са безсилни срещу тази напаст а и спящите структури като РДГ и ИАГ да са плътно до тях и да им помагат а не да си мият ръцете с горските и да прехвърлят вината върху тях.
Васил Стоянов публикува:
02 Юни 2021 | 11:36
Игумена на рилски манастир-Евлогий изсече и изнесе гората. Този мръсник трябва да бъде спрян и наказан.
Stoil публикува:
01 Юни 2021 | 20:24
Nekoi hora za edna godina napraviha sastoianie nie nomojem da si naberem po edin kamion drava ako ima zakni za vsichki da sa ne kara 60 kobika pisha 15
Hhgg публикува:
01 Юни 2021 | 16:23
Ако са заплатите 1200 лева никой няма да ходи да сече даго разбере този боклук

Добавете Вашия коментар

TOP