Спипаха джипа, вършал на Рилските езера

20 Юли 2021 | 15:33
0 коментара
Общество

Установен е джипът, пълен с хора, който беше сниман да цепи през Рила край езерата, където достъпът на автомобили е забранен.

„Номерът на автомобила се вижда, предаден е на МВР. В момента се прави разследване. Най-вероятно снимката е преди 2-3 дни, но е трудно да се каже къде е направена.

Дали е на територията на Национален парк Рила или на общинска горска територия, това трябва да се докаже. Ако е на територията на Национален парк Рила, санкциите са много сериозни”, заяви директора на РДГ Кюстендил инж. Здравчо Тодоров.

Заповедта за забрана на движение на джипове превозващи туристи до Седемте рилски езера е подписана на 6 юли и влиза в сила 7 дни по- късно.

„Заповедта е съгласувана с ИАГ и влезe в сила на 14 юли до края на септември. Искането за ограничаване достъпа до горските територии от страна на собственика на имотите в община Сапарева баня е за 3 месеца.

Това е пикът на туристи в района на Рила и Седемте рилски езера.Собствениците искаха за 4 имота общинска горска територия да бъде ограничен достъпът на транспортни средства с цел запазване здравето и безопасността на хората”, коментира инж. Тодоров.

Размерът на санкцията зависи от честотата на  нарушенията. Контролът по изпълнение на заповедта е на МВР, Национален парк Рила, НАП и РДГ.

Добавете Вашия коментар

TOP