Спипаха бюлетини с отметки на партии и тефтери с адреси на избиратели

26 Октомври 2023 | 14:05
0 коментара
Криминално
България
Спипаха бюлетини с отметки на партии и тефтери с адреси на избиратели

Образци на бюлетини с поставени отметки на политически партии и тефтер с имена и адреси на избиратели са задържали полицаи в Монтанско.

Бързо производство за престъпление против политическите права на гражданите е образувано в. Берковица. В сряда след сигнал в хода на специализирана полицейска операция служители на районното управление са извършили претърсване в апартамент в ж.к. „Изгрев“, обитаван от 40-годишен местен жител. В колата му е намерен и иззет тефтер с изписани 2 страници, с общо 18 имена на хора и адреси.

Досъдебно производство за купуване на гласове е образувано в берковското село Замфирово. На електронния адрес на полицейската дирекция в Монтана е подаден сигнал за случай на купуване на гласове в село Замфирово, с приложен клип с разговор по мобилен телефон, в който се предлага сумата от 50 лв за гласуване в полза на определена политическа партия и преференция.

При извършеното претърсване в частен дом в селото, обитаван от 84-годишен жител, са иззети 4 бюлетини образец с написани отметки на политически партии, 7 предизборни брошури на различни партии и коалиции и 5 патрона с надпис на гилзите калибър12. По случая е образувано досъдебно производство производство.

Добавете Вашия коментар

TOP