Спешните кабинети в Благоевград, Сандански и Петрич се запазват

14 Април 2016 | 16:26
0 коментара
Общество
Спешните кабинети в Благоевград, Сандански и Петрич се запазват

Джипитата в Благоевград, Сандански и Петрич ще продължат да дават дежурства през нощта и в почивните дни в кабинети за оказване на неотложна помощ на пациентите. В момента личните лекари от Благоевградска област подават заявление в Районната здравноосигурителена каса в Благоевград за сключване на договори за работа през 2016 година, крайният срок е 3 май.

От Районната здравноосигурителна каса поясниха, че личните лекари са длъжни да осигурят неотложната помощ на записаните при тях пациенти. Това става или чрез дежурства на самите лични лекари, или чрез сключване на договор с кабинет за неотложна помощ, намиращ се в медицински център или диагностично-консултативен център. 

44-ма общопрактикуващи лекари от Благоевград и Симитли са в процедура на сключване на договори за обслужване на пациентите им през почивни и празнични дни с МСЦ „Рубидент-Медика“, колегите им от Сандански са с разкрит неотложен кабинет с МЦ „Света Петка“, а в Петрич - Общински медицински център. За разлика от тях, джипитата в Разлог, Банско, Гоце Делчев и Якоруда са без разкрити дежурни кабинети за почивните и празничните дни, те са декларирали, че сами поемат 24-часовото обслужване на пациентите си.

Ежемесечно графикът с дежурствата на лекарите в неотложните кабинети, разкрити в Благоевград, Сандански и Петрич, се представя в Регионалната здравна инспекция и РЗОК - Благоевград.

Неотложният кабинет в Благоевград работи от 14,00 часа до 08,00 часа всеки ден, 24-часови са дежурствата в почивните дни /събота и неделя/ и на празници.

Главният експерт в РЗОК - Благоевград Даниела Петкова обясни, че през тази година новите условия предвиждат повече прегледи, хоспитализации и съответно повече средства за медицинските дейности спрямо 2015 г. 

Добавете Вашия коментар

TOP