Спешни медици излязоха на протест в защита на нападнатите им колеги в Петрич, готвят национален протест в София

13 Март 2024 | 13:20
2 коментара
Общество
Благоевград
Спешни медици излязоха на протест в защита на нападнатите им колеги в Петрич, готвят национален протест в София
Спешни медици излязоха на протест в Петрич, заради инцидента, при който екип на Спешна помощ – Петрич бе нападнат, отзовавайки се на сигнал за оказване на мъж от село Кавракирово, предава Фокус

Председателят на националния синдикат "Защита“ Красимир Митов каза, че от една страна днешният протест е за да се изрази подкрепа към нападнатите медици от Петрич, но от друга страна е знак за недоволство от страна на работещите в тази сфера, които от години са обект на нападения.

"Алармирали сме всички правителства, парламентарни групи, председатели на Здравната комисия и въпреки обещанията, че ще се намери някаква законова рамка, за да може в един момент насилието над медиците да спре, за най-голямо съжаление насилието се засилва, става ежедневие и няма никаква реакция от институциите“, каза още той.

Митов добави, че този протест, който започва от Петрич, ще се пренесе в София, ще бъде подкрепен от всички спешни центрове в страната, защото това насилие не е само в Благоевград и Петрич, то е ежедневие в цялата страна и не е само в центровете за спешна медицинска помощ, но и в спешните отделения и болниците. "Положението става нетърпимо“, категоричен бе той.

В днешния протест се включиха служители на Спешните центрове в Петрич, Сандански и Кресна.

Добавени коментари

Боян публикува:
14 Март 2024 | 22:16
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man
Медици публикува:
13 Март 2024 | 19:04
Колеги , подкрепяме ви напълно.Не може да искаш помощ и едновременно с това да биеш.

Добавете Вашия коментар

TOP