Спешна проверка в болницата в Благоевград след смъртта на бременна от Ковид-19

14 Март 2021 | 16:37
0 коментара
Общество

Бременната жена, починала с коронавирус в болницата в Благоевград, е прекарала няколко дни със симптоми у дома преди да потърси лекарска помощ.

Това съобщи за NOVA директорът на лечебното заведение. Здравният министър разпореди спешна проверка за причините за трагедията.

От болницата в Благоевград заявиха, че жената няколко дни е била със симптоми преди да потърси медицинска помощ. Все още не е ясно дали тя е била в болницата в Разлог преди да постъпи в Благоевград.

„Не знам как се е лекувала, нали да не стане грешка, но вкъщи е била и не е лекувана. Фактът, че идва в увредено състояние, това не може да стане за часове. Имало е един период, в който тя е със симптомите и си е била вкъщи, това го знам”, обясни директорът на МБАЛ - Благоевград д-р Огнян Митев.

Целия си 4-дневен престой в болницата жената е изкарала в реанимацията. Имало е вариант тя да бъде транспортирана в столицата, но това не се е случило. Жената е без съпътстващи заболявания. В родното ѝ село Долно Драглище всички са потресени от смъртта ѝ.

В болницата в Благоевград започват две проверки – вътрешна и външна от Медицински надзор.

„Министерството се самосезира и изпраща този одит, без да има нещо. Назначавам проверка изцяло, от приемането до смъртта - какво и как е направено”, посочи д-р Митев.

Резултатите от проверките вероятно ще са готови идната седмица.

Добавете Вашия коментар

TOP