Спектакълът Под игото на сцена в Сандански

05 Февруари 2024 | 09:59
0 коментара
Култура
Благоевград
Спектакълът Под игото на сцена в Сандански
Само няколко месеца след емоционалната премиера на "Под игото" във Варна, жителите и гостите на #Сандански ще имат възможността да гледат на 18 март (понеделник), от 19:00 часа в голямата зала на Дома на културата силния спектакъл на една от най-добрите ни театрални режисьори Бина Харалампиева.

Творческият екип е добре познат с уменията си да адаптира към сцена класически произведения.

Драматичният вариант по романа на Вазов е на Юрий Дачев, сценографията и костюмите са на Свила Величкова, а музиката е на Асен Аврамов.

Същият екип създаде "Тютюн" по романа на Димитър Димов, най-търсеното представление в новата история на Варненския театър, посрещано от препълнени зали в цялата страна. Интересът и към "Под игото" е заслужено голям.

В ролите на Бойчо Огнянов и д-р Соколов гостуват Богдан Бухалов от МГТ "Зад канала" и нашият съгражданин, талантливият Иван Юруков от НТ "Иван Вазов", а запомнящ се Киряк Стефчо изгражда Стоян Радев от Варненския театър.

Христина Джурова е Рада госпожина, Веселина Михалкова- кака Гинка, Николай Божков- Боримечката, Константин Соколов - Кольо Слепец, Пламен Димитров- чорбаджи Марко, Свилен Стоянов - чорбаджи Йордан.

Билети в #Сандански ще се продават на каса пред Дома на културата, а могат да се заявяват и на тел. 0894480744.

Добавете Вашия коментар

TOP