Спектакъл по Кафка в Драматичния театър в Благоевград

15 Май 2023 | 16:59
0 коментара
Култура
Благоевград
Спектакъл по Кафка в Драматичния театър в Благоевград

Любопитен, интригуващ и дългоочакван проект подготвя Драматичния театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград. Новото заглавие в репертоара на театъра ще бъде по новелата „Преображението“ / „Метаморфозата“ на Франц Кафка. Той е считан за една от основните фигури в литературата на ХХ век. Текстовете му обединяват елементи от реализма и фантастиката, а основните теми, които присъстват са тези за отчуждението, вината и абсурда.

Режисьор на спектакъла е Веселка Кунчева – един от най-успешните и награждавани режисьори в България. Името ѝ стои зад знакови театрални спектакли в естетиката на кукления театър за възрастни. Съчетава елементи от различни сценични изкуства с авторски и актуален прочит на проблемите в текста. И в този проект тя отново работи с дългогодишния си сформиран екип, сред които са имена на отличавани артисти в театралната среда. По написването на текста за спектакъла работят Веселка Кунчева и Полина Христова,  сценограф е Мариета Голомехова, композитор – Милен Апостолов, хореографи са Явор Кунчев и Дорина Пунчева.

Премиерата на спектакъла „Преображението“ ще бъде на 30 май от 19:00 ч. в Драматичния театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград. 

Добавете Вашия коментар

TOP