Спецпроверки за пешеходни пътеки, необезопасени училища, алкохол и цигари на ученици в Пиринско

14 Септември 2023 | 09:57
1 коментара
Общество
Благоевград
Спецпроверки за пешеходни пътеки, необезопасени училища, алкохол и цигари на ученици в Пиринско

Пътни полицаи извършват проверки на уличните маркировки по основни кръстовища, пешеходни зони и улици около училища и детски градини. Съгласно разпоредбата на вътрешното министерство издават предписания, а след това и глоби на общинските администрации. Инспекции са извършени в Благоевград, Кюстендил и други градове в региона. Към момента няма обобщена справка за нарушенията в Благоевградска област, информираха от КАТ "Пътна полиция" Занемарените пешеходни пътеки в областния център обаче са факт, възмущават се в социалните мрежи благоевградчани.

Преди старта на учебната година са разпоредени проверки и в училищни сгради, спортни съоръжения, особено там, където ремонтните действия продължават. Извършва се проверка в училищните солови и кухни, на пропускателните режими.

На срещи с представители на охранителните фирми се обсъжда как трябва да се действа при появата на хора със съмнително поведение, при получаване на сигнали за заплахи или регистриране на противообществени прояви, наркодилъри. Извършва се мониторинг на светофарните уредби, изкуствени препятствия, за осветлението – всичко, което касае безопасността на децата. Провеждат се работни срещи на институционално ниво с представители на регионалните управления на Министерството на образованието, с кметовете и директорите на учебни заведения.

 

Полицейското присъствие ще е засилено. Абсолютно е забранено и ще бъдат преследвани търговци, предлагащи алкохолни напитки и цигари на подрастващите.

Добавени коментари

Дидо публикува:
14 Септември 2023 | 10:19
И тази година в Благоевград пешеходните пътеки са мираж,благодарение на некадърното управление!

Добавете Вашия коментар

TOP