Специален празник събра стотици миряни в храма "Св.Св. Константин и Елена" в Струмяни

22 Май 2023 | 10:46
0 коментара
Хайлайф
Благоевград
Специален празник събра стотици миряни в храма Св.Св. Константин и Елена в Струмяни
С празничен камбанен звън, тържествена литургия и традиционен курбан за здраве и благоденствие на 21.05.2023 г. /неделя/ жителите и гостите на с. Струмяни посрещнаха светлия християнски празник, посветен на "Свети Свети Константин и Елена" - покровители и патрони на църквата в с. Струмяни.
Тази година храмовият празник е още по – специален, защото се навършват 30-т години от полагането на първата копка на храма и защото църквата посрещна миряните напълно обновена – сменен е целият покрив, поставени са нови медни куполи, външните стени са с ново силиконово покритие, което да предпазва от мухъл и наводнения. След силната буря миналата година, която нанесе сериозни щети по храма, днес той грейва още по-величествено от всякога. Ремонтът се осъществи с подкрепата и обединението на Неврокопската епархия, община Струмяни, множество дарители и хора с добри сърца.
Специално за празника и доброто настроение на всички присъстващи се погрижиха Мъжка певческа фолклорна група от гр. Сандански и хороводен оркестър “Веселие“ – гр. Сандански, които поздравиха гостите на празника с традиционни български народни песни и танци.

Добавете Вашия коментар

TOP