Вече четвърта година магистърската програма се утвърди като водеща специалност в областта на медиите. 80 процента от студентите вече работят в сферата на медиите. Лектори са утвърдени журналисти и водещи, топ прокурори, продуценти, мениджъри на медии и финансисти. Задължителната практика и възможността за стаж ще Ви позволят да осъществите ценни контакти и да започнете работа в медийния бизнес.

Целта на магистърската програмата е да повиши стандартите в обучението по журналистика и продуцентство.

Липсата на достатъчна практическа насоченост в съществуващите програми на българските университети е достатъчно силна мотивация за създаването на съвременно и отговарящо на световните стандарти обучение по журналистика и продуцентство.

Произвеждането на качествени ресорни журналисти, които да могат да снимат и монтират своите материали, ще спомогне за развитието на медийния сектор в България. В същото време продуцентските среди също имат нужда от качествени и финансово компетентни кадри.

Повече информация за магистратурата ще ви представим следващите дни във Vesti.bg, а също можете да получите и на адрес: jpf.vuzf.bg

Условия за кандидатстване в конкурса:

Кандидатите трябва да подготвят есе на тема “Местни избори 2015 - нагласи и очаквания”
Право на кандидатстване имат всички, които са завършили бакалавърска степен.

Изисквания за техническо оформление на есето:

Обем до 3 стандартни печатни страници

Шрифт – Times New Roman, Размер на шрифтa – 12pt.

Есетата, които не са подадени в срок или надхвърлят посочения обем, няма да бъдат разглеждани.

Кандидатите ще бъдат оценявани от комисия в състав: Галя Щърбева – съосновател на Медийна академия “Българион” и водеща Новини в Нова телевизия, Лора Крумова - съосновател на Медийна академия “Българион” и телевизионна водеща в bTV.

Есетата, заедно с автобиографична справка на кандидатите, трябва да бъдат изпратени на адрес: [email protected]

Срокът за кандидатстване е от 15.09.2015 г. до 17.09.2015 г.

Победителят ще бъде обявен на 20 септември, а най-добрите есета ще бъдат публикувани във Vesti.bg