Спечелени поръчки за над 25 млн. лв. от сдружение „Бъдеще за община Банско“ хвърлиха в ръцете на КПКОНПИ зам. кмета Ст. Баненски

15 Май 2022 | 09:17
19 коментара
Бизнес
Спечелени поръчки за над 25 млн. лв. от сдружение  Бъдеще за община Банско  хвърлиха в ръцете на КПКОНПИ зам. кмета Ст. Баненски

Сдружение „Бъдеще за община Банско“, чиито членове самостоятелно и в съдружие спечелили няколко обществени поръчки на община Банско на стойност над 25 000 000 лв., вкара заместник-кмета Стойчо Баненски в дневния ред на Комисията за конфликт на интереси.

По сигнала в КПКОНПИ, подаден срещу Баненски като зам. кмет с ресор ТСУ, отговарящ за строителството на територията на община Банско, той бил едновременно и учредител, и член на сдружението заедно с още 4-ма банскалии, спечелили апетитни поръчки в общината – за изграждане на улици в Банско, реконструкция на общинския път до хижа „Вихрен“, укрепване дъното на река Глазне и др.

След обстойна проверка в сайта на Агенцията за обществени поръчки КПКОНПИ потвърди сигнала за спечелените обществени поръчки, но е категорична, че Ст. Баненски няма никакво отношение към тях по 2 причини – не той, а колежката му Сашка Въчкова била натоварена от кмета Иван Кадев с ръководството, организацията и координацията на дейностите, свързани с обществените поръчки и проекти, освен това възложител на договорите с фирмите победители бил не Баненски, а кметът Кадев.

Според КПКОНПИ това е абсолютно доказателство, че заместник-кметът Стойчо Баненски по никакъв начин не е упражнил правомощия по служба в свой частен или свързано с него лице, поради което при него няма конфликт на интереси.

47-годишният Ст. Баненски е възпитаник на Националната спортна академия и беше заместник-кмет и в екипа на предишния кмет Георги Икономов. През 2017 г. той се разсърди от подредбата на кандидатдепутатската листа на ГЕРБ, в която от Банско бе включен тогавашният му колега Александър Мацурев, и хвърли оставка. 2 г. по-късно прие офертата на Ив. Кадев да се върне пак като зам. кмет.

Сдружение „Бъдеще за община Банско“, от чиято листа той бе кандидат за съветник, пък успя да вкара в ОбС 5-има свои представители начело с Димитър Русков, който е и управител на сдружението, съобщава в.Струма

Добавени коментари

Банско публикува:
26 Май 2022 | 17:58
Бриндо,разкажи на хората как Мито Русков и Мито Юлев ходят като някои евтини проститутки да се предлагат на Възраждане,а ти и Владо Колчагов искате да овладеете партията на Янев в Банско.Не дръж хората в неведение.
Дедо ване публикува:
22 Май 2022 | 16:56
По тия ширни полени че ми се явиш
Стойчо Баненски публикува:
22 Май 2022 | 16:49
Че си крада на воля снощи бех на дискотека се на хижа вихрен че се че прави оргия заедно с всички топачи
Докторов публикува:
19 Май 2022 | 13:20
А,бе,а какво се случва с великия бивш секретар на община Банско Владко Кушлев?Разбрах,че с жичкаджийство се занимавал с последно време.Страхотно кариерно развитие търпи този индивид.
Гошо публикува:
19 Май 2022 | 12:06
Стойчо е една мазна корумпирана мърша нищо друго.Та той клеца жената на съдружника си Борко Колчагов с който имат ски училище,а вие искате за друг да мисли.Това е измет,долна и гадна измет
Гражданин публикува:
19 Май 2022 | 11:48
Ясно е,че и тия и тия не са цвете за мирисане.Въпросът е какво ще се случва след 1.5г на местните избори.
1111 публикува:
19 Май 2022 | 11:39
В последните две години от мандата на Икономов, Асен Кирицов си разкопа собствената улица и махала и даже тях не оправи а трябваше Кадев да ги асфалтира. Всички проекти бяха забатачени и общината щеше да връща пари ако новите не спасиха проектите. Явно това да реабилитирате Икономов ви е фикс и идея и го правите като хвърляте помия по новите. А за да е така или сте му бивш верен служител, а такива няма, или роднина. Разберете, че с помия излагате самите вас
4774 публикува:
19 Май 2022 | 11:20
Зашо КПКОНПИ не разследва Сашка Въчкова,как така поръчки за около 30млн лв са нагласени все в полза на Сдружението?
3330 публикува:
19 Май 2022 | 10:51
В последния мандат на Икономов,крадците Въчкова и Баненски ги нямаше,така че не е същото.Вече изминаха 2.5г,откакто взеха властта,а още един проект не са спечелили за общината!Айде отворете си очите малко!Нищо не се върши от сегашната управа!
Банскалия публикува:
19 Май 2022 | 09:49
Ами то ръководството си е старото, само че Икономов го няма! И преди и сега работата я вършеха същите хора! Значи се оказва, че и преди си е вървяло без Икономов!
Боби К публикува:
19 Май 2022 | 09:40
Айде престанете с тая мантра,че нищо не се случвало без Сдружението!Те и сега си прибират обществени поръчки(през Кенеди),но всички тези останали поръчки и проекти са от Икономово време!Нито Кадев,нито Баненски или Въчкова имат заслуга за който и да е реализиран проект!По-некадърно и крадливо ръководство не сме имали!
Наблюдател публикува:
19 Май 2022 | 08:53
Като гледам фиксациятя на пишещия към интимния живот на баненски, или е жена, по всяка вероятност дебела и незадоволена, а мъжа и е мухъл и тотално различен от представата за хубав мъж. Ако пише мъж е с гейски наклонности! И в двата случая маниакалното в тях е много силно! Има нещо в миналото което не могат да простят на Баненски, дали отказ от интимност или политика, но не могат д му простят. Със сигурмост целят да го злепоставят, но тези и други тъпотии се пишат от години и едва ли на някой вече му пука ако това е целта. Спорно е обаче как това се отразява на рейтинга, имиджа и отношението към Баненски. Съдейки от статията, няма конфликт на интереси в работата, а каквото и да се пише в коментарите, той е най активния и работещ човек в екипа на Кадев. Проблемите му идват от разправиите в общ съвет и целта беше да ударят Сдружението през него, но не им се получи и сега ако има някой за който е ясно, че е проверен и чист това е той! Видя се че и Сдружението е основна движеща сила в Банско и от както новото мнозинство управлява Общината, всичко е в застой. И за да са наясно за ефекта който постигат пишештите след като се оказа, че не е злоупотребил в работата,а се пишеше с месеци, вече на всеки е ясно, че с клюки и анонимни коментари не се стига до никъде а има обратен ефект. А дали е харесван мъж? След всичко изписано, всяка жена ще го гледа игриво, а всеки политически грамотен ще гледа с едно наум, човек на който вчера службите са направили проверка о е чист. Ако все пак не можете да преодолеете собствените си комплекси и сексуални разтройства, се обърнете към психолог или си хванете някой да ве оправи! Може и при Баненски да си запишете час, но ако сте грозна и дебела, май търсете друг. Мдаа Можете да продъжите да бълвате брутализми
Опа публикува:
18 Май 2022 | 14:24
Трябва да си много закъсала за да си легнеш с тоя риж опулен,и миризлив охлюв!Или да питаме Мира Колчагова,и Ваканчина?Баненска мърша
Банскалии публикува:
18 Май 2022 | 14:15
Стойчо,съветваме те да си укротиш малко неграмотните драскачи от banskonews(Митко Юлев и Гошо Ангелов),защото и ние можем да разкажем в апартаментската част на кой хотел си водиш любовниците!
Бриндо левкемията публикува:
16 Май 2022 | 12:55
И сега защото на баненски никъде няма сложен подпис върху поръчките и няма какво да пишете и унижавате семействата? Рак на дебелото цревео да ве фане сичките!
Боклуци публикува:
16 Май 2022 | 12:54
Наскоро е починал бащата на Петя Ваканчина, нужно ли е отрепки долни да я унижавате публично тук с лъжи, майка ви дееба проста
Банско публикува:
16 Май 2022 | 10:58
А КПКОНПИ може ли да докаже,дали Баненски има отношения с Петя Ваканчина и Мира Колчагова.На едната даже е пряк началник.
Гошо публикува:
15 Май 2022 | 22:38
Няма такъв мазен и долен боклук като тоя!Страхлив като мишка,интригант и мазен като медуза.В неговото кафе Пирин 75 е пълно с наркомани и се продава трева и други наркотични неща,но полицията си мълчи и трайка,важното е бизнеса да върви!
Правда публикува:
15 Май 2022 | 20:11
Простите хорица да ди плащат сметките че че да има още какво да се краде това не са управници а национални предатели само джамия още не са построили по искане на бурханчу! ВЪН КУЧЕТА МРЪСНИ И КАУШ ЗА ВСИЧКИ! Пс.но няма защо ли ?!!!!?

Добавете Вашия коментар

TOP