Спасяват Пирин с 1,7 милиона лева до края на сезона

03 Декември 2023 | 09:25
0 коментара
Спорт
България
Спасяват Пирин с 1,7 милиона лева до края на сезона

Пирин може да бъде спасен с 1,7 милиона лена до края на сезона, твърдят общинари от Благоевград, предава „Мач Телеграф“. Парите са извън тези, които би могла да отпусне новата общинска управа. Пирин има да получава сериозни суми по договори за реклама, пращания от ЦСКА по преотстъпването на Бисмарк Чарлз. Най-малко 400 000 лева се чакат от телевизионните права и още толкова от фонда за солидарност на УЕФА.

Важното е, че по-голяма част от тези суми трябва да влязат в клуба в началото на следващата година. Ако това се случи, Пирин със сигурност ще запази финансово спокойствие поне до лятото на следващата година. Така например договорът с ЦСКА е с падеж януари, твърди един от общинските съветници в Благоевград Димитър Урдев.

 

startphoto.bg
30 снимки

 

Както е известно, след местните избори новият кмет Методи Байкушев разкри, че Пирин има огромни задължения – над 270 хиляди лева към доставчици и футболисти. „Всъщност клубът има огромни дългове и точно нула лева по сметките“, посочи Байкушев. Общината преведе 7 000 лева на клуба, за да могат да се проведат следващите мачове, които средства са част от субсидията за детско-юношеската школа.

Междувременно част от играчите на Пирин вече търсят възможност да прекратят договорите си с клуба заради неизплатени заплати. 17-годишният юноша Васил Христов вече го направи и е свободен агент. източник: Гонг.бг

Добавете Вашия коментар

TOP