Спасиха млад мъж с пробит бял дроб, паднал в пропаст край рилското село Пастра

03 Септември 2016 | 07:13
0 коментара
Общество
Спасиха млад мъж с пробит бял дроб, паднал в пропаст край рилското село Пастра

Планински спасители са участвали в акция по спасяване на 25-годишен софиянец, паднал от 30 метра в района на Дяволските водопади край село Пастра. Сигналът за инцидента е постъпил късно вечерта на 1 септември на телефон 112.Планинската служба от Благоевград са провели операция по спасяването му. В 03.00 часа е бил предаден на екип на „Спешна помощ” от кюстендилско болнично заведение, а самата операция е приключила в 04.00 часа. Отряд от 9 планински спасители на Благоевград са участвали в нея. От болницата е бил транспортиран до тази в Благоевград. От там поясниха, че младият мъже е в тежко, но стабилно състояние, съобщава "Фокус". 

Основният проблем са черепно-мозъчна и гръдна му травма. На пострадалия му е направен повторен скенер, за да се види дали няма допълнителни контузии. Установено е, че му е пробит белият дроб. 

Кметът на село Пастра Иван Йорданов уточни, че мястото в района на Дяволските водопади не е безопасно, като посочи, че това са каскади. По думите му те представляват поредица от падове с височина между 5 и 15 метра, а водите се вливат в река Рилска. Той допълни, че мястото се посещава рядко от хората, няма обозначени и маркирани туристически пътеки и е възможно човек, който не познава района, да се е объркал или изгубил.

Добавете Вашия коментар

TOP